آب پیازک که با عنوان اشکنه شیرازی نیز شناخته می شود، یکی از معروفترین غذاهای مایعاتی و سبک شهر شیراز مرکز استان فارس است.
مواد اولیه آب پیازک (برای ۲ نفر):
پیاز: ۳ عدد
روغن: ۲ قاشق سوپخوری
ماست: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
شنبلیله (تازه و ساطوری شده): ۱ قاشق غذاخوری
نعنا (خشک): ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه آب پیازک:
ابتدا در ظرفی مناسب پیازها را خلال کرده و در روغن داغ سرخ می کنیم. وقتی که پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه می کنیم. سپس سبزی ها را اضافه کرده کمی تفت داده و مقداری آب و نمک اضافه میکنیم تا به جوش آید.
در ظرفی تخم مرغ و ماست را با هم زده و خوب مخلوط میکنیم و اگر رگه های ماست دیده می شد، آن را با همزن برقی میزنیم تا کاملا یکدست شود و بعد آن را به آب پیازک اضافه می کنیم تا کاملا جا بیفتد. سپس داخل ظرف سرو کشیده با نان سنگک و ترشی میل می کنیم.
نوش جان!
نکات:
۱- بهتر است روی این غذا نعنا و پیاز داغ ریخته شود.
۲- اگر می توانید این غذا را تا آماده شدن خوب هم بزنید تا نبرد.