آب گرمو (اشکنه) یکی از خوراک های محلی استان کرمان است. این غذا در استان های دیگر کشورمان به شیوه های دیگری طبخ می شود.
مواد لازم (برای ۵ نفر):
پیاز: ۴ تا ۵ عدد بزرگ
سیب زمینی : ۵ تا ۶ عدد بزرگ
تخم مرغ: ۵ عدد
آرد گندم: ۲ قاشق غذا خوری
روغن: ۲ ملاقه
رب گوجه یا گوجه فرنگی تازه: ۳ قاشق غذا خوری
زردچوبه، نمک، فلفل و ترخون: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز و سیب زمینی را ریز خرد می کنیم. بعد پیازها را با مقداری روغن سرخ می کنیم، سپس زردچوبه و رب گوجه وآرد گندم را اضافه میکنیم، کمی تفت میدهیم و مقداری آب گرم به آن ها اضافه میکنیم. با حرارت کم آن ها را دم می دهیم.
سپس تخم مرغ ها را شکسته و با غذا مخلوط کرده و هم می زنیم. سپس نمک، فلفل و ترخون اضافه میکنیم و مدت دو ساعت با حرارت ملایم میگذاریم تا جا بیفتد.
نوش جان!
نکات:
۱- اگر در تهیه آب گرمو کرمانی از روغن حیوانی استفاده کنید بهتر است.
۲- این غذا را به همراه ترشی و سبزی میل کنید.