آش آلو یزدی + دستور پخت

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش آلو یزدی

وقتی پای غذاهای سنتی و محلی در میان باشد، ایرانی‌ها با دستی پر حضور می‌یابند. غذاهای سنتی از ذائقه و روحیه مردم یک سرزمین خبر می‌دهند. با خوردن غذای سنتی یک شهر می‌توان با سبک زندگی مردم آن محل نیز آشنا شد. ایران از نظر تنوع در غذاهای سنتی، غنی است. هر یک از شهرهای این سرزمین عهده‌دار یکی از غذاهای سنتی است، بطور مثال کوفته مختص تبریزی‌ها است و کباب هنر بنابی‌ها و میرزا قاسمی مختص شمالی‌‌ها. یزد در این میان آش را برگزیده که یکی از لذیذترین آنها آش آلو یزدی است.

غذای محلی یزد

یزد

تاریخچه آش

شاید امروزه آش نقشی کمرنگ در سفره‌های ایرانی داشته باشد، اما طبق خاطرات و نقل قول‌هایی که از زمان‌های قدیم شده، در گذشته آش عضو جدا نشدنی سفره‌های ایرانی بوده است. در گذشته غذاها طبق موادی که درآن‌ها استفاده می‌شد به دو دسته غذاهای سلطنتی و غذای عامی تقسیم می‌شدند( هرچند امروزه هم این اتفاق می‌افتد). اما در مورد آش این قضیه صادق نیست. آش غذای محبوب سلطان و رعیت بوده و امروزه غذای محبوب ایرانیان است که در هر گوشه‌ای از ایران طبخ می‌شود.

انواع آش های یزد

از بین غذاهای سنتی یزد، آش‌ها بخش عمده‌ای را از آن خود کرده‌اند. کافی است نگاه به لیست آش‌های یزدی بیاندازیم تا تا متوجه علاقه فراوان این مردم به آش شویم. گرچه آش شولی مشهورترین آش یزدی‌ها است اما انواع دیگر آش‌ها نیز وجود دارد. اگر بخواهیم آش‌های یزد را نام ببریم، لیستی به این صورت تهیه خواهد شد: آش گندمآش ماش– آش شولی- آش شلغم– آش کلم- آش سمبوسک- آش عدس- آش کدو- آش سبزی- آش انارآش آبغوره و آش آلو.

آش آلو یزدی

طرز تهیه آش آلو یزدی

آش آلو یزدی

اگر در فصل سرما به یزد سفر کنید و میهمان این شهر باشید، احتمالا عطر آش آلو را در کوچه پس کوچه‌های شهر حس خواهید کرد. در فصل سرما خوردگی بسیاری از هر کاری انجام دهیم تا گرفتار این بیماری نشویم. برخی از داروهای شیمیایی استفاده می‌کنیم، عده دیگری از انواع دم‌کرده‌ها و برخی از انواع آب میوه‌ها. در این میان بسیاری معتقدند آش آلو برای سرما خوردگی بسیار مناسب است. این حرف درست باشد یا نه، باید طعم آش آلو یزدی را چشید.

مواد لازم و طرز تهیه آش آلو یزدی

مواد لازم( برای ۶ نفر):

– نیم کیلو گوشت چرخ کرده

– نیم کیلو سبزی آش

– نصف استکان لپه

– ۲۵۰ گرم آلوی خشک( یا یک کیلو آلوی تازه)

– ۳ عدد پیاز

– یک قاشق چایخوری زرد چوبه

– فلفل و نمک و روغن به میزان لازم

– یک استکان برنج

طرز تهیه آش آلو:

پیازها را خرد کنید. سپس روغن را در تابه ریخته و بگذارید داغ شود. سپس پیازها را در تابه سرخ کنید. زردچوبه را افزوده و کمی تفت دهید. در مرحله دوم برای پخت لپه‌ها آنها را در قابلمه ریخته و قابلمه را پر از آب نمایید. پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، برنج را به مواد اضافه کنید. در نهایت گوشت، را به پیاز و روغن اضافه کرده و تفت داده و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. مرحله سوم قسمت دوست داشتنی پخت آش است. در این مرحله مواد را به صورت کوفته ریزه در بیاورید. هنگامی که برنج و لپه نیم پز شدند، سبزی آش خرد شده را به آن‌ها بیافزایید. پس از پختن سبزی‌ها، کوفته ریزه‌ها را به مواد بیافزایید. آلوها را هسته گیری کرده و به آش‌تان اضافه کنید. مرحله آخر باید منتظر شوی تا آش‌تان جا افتاده و آن را نوش جان کنید.

در هنگام پخت آش آلو توجه کنید که آلوی خشک به زمان پخت بیشتری نیاز دارد پس باید کمی زودتر آن را به مواد اضافه کنید. آلوی تازه زمان کمتری را برای پخت نیاز دارد.

آش ماش یزدی از دیگر غذاهای محلی معروف یزد : طرز تهیه آش ماش یزدی

حتما بخوانید: طرز تهیه انواع غذاهای محلی یزد



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران