آش بادمجان یکی از غذاهای محلی استان همدان است که بیشتر در شهرستان ملایر طبخ می شود. این آش به دلیل داشتن حبوبات و گوشت منبع سرشار پروتئین به شمار می رود.
مواد لازم جهت تهیه آش بادمجان برای ۴ تا ۶ نفر:
کشک: ۲۰۰ گرم
بادمجان: ۱ کیلو گرم
لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
نخود: ۸۰ گرم
بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به میزان لازم
آب: ۲ لیتر
روغن: ۱۰۰ گرم
نعنا داغ: ۱ قاشق سوپ خوری
سیر داغ: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری (۳ عدد پیاز)
طرز تهیه:
گوشت را با یک عدد پیاز خام و یک لیتر آب و فلفل روی حرارت می گذاریم تا کاملاً پخته شود. سپس گوشت را خارج نموده و ریش ریش می کنیم.
حبوبات (نخود و لوبیا) را که از شب قبل خیس کرده ایم با مقداری نمک به آب گوشت اضافه می کنیم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه می کنیم تا لعاب بدهد.
بادمجان ها را پوست گرفته و خرد می کنیم و با مقداری روغن، سرخ کرده، کمی زردچوبه به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه می کنیم.
بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ریش شده به آش می افزائیم.
وقتی آش جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش می کنیم.
آش را داخل ظرف کشیده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزیین می کنیم.
نوش جان!
نکته:
انرژی کل این آش خوشمزه معادل ۴۳۰۰ کیلو کالری می باشد.