آش بادمجان یکی از انواع آش های ایرانی است که به عنوان غذای محلی در کرمانشاه تهیه می شود و به کشک و بادمجان نیز شبیه است.
مواد لازم جهت تهیه آش بادمجان:
گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم
بادمجان: ۱ کیلوگرم
نخود: ۱ لیوان
عدس: ۱ لیوان
کشک: ۱ لیوان
سیر: ۴ حبه
پیاز: ۳ عدد
نعناع داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش بادمجان:
گوشت را به همراه چند لیوان آب و ۱ پیاز خرد شده داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم شود. سپس گوشت را ریش ریش کنید.
بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد کنید، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس با پشت چنگال خوب له کنید؛ نخود و عدس را که از شب قبل خیس داده اید درون قابلمه بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.
۲ عدد پیاز و ۴ حبه سیر را خرد کنید، داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و پیاز و سیر خرد شده را در روغن سرخ کنید.
پیاز داغ، سیر داغ، بادمجان های نرم شده و حبوبات پخته را داخل قابلمه گوشت بریزید (اگر آب کم بود آب جوش اضافه کنید)؛ پس از این که آش چند جوش خورد کشک را اضافه کنید و با حرارت کم اجازه دهید آش جا بیفتد سپس آش را در ظرف بکشید و رویش را با پیاز داغ، سیر داغ، کشک، نعناع داغ و … تزئین و سرو کنید.
نوش جان!
نکات:
۱- برای تهیه نعناع داغ، می توانید نعناع را با مقداری روغن روی حرارت ملایم ۱ دقیقه تفت دهید.
۲- در صورت تمایل می توانید از کشک بیشتری درون غذا استفاده کنید.
۳- می توانید به جای آب گوشت از عصاره گوشت هم استفاده کنید.