آش ترخینه دوغ استان مرکزی  + طرز تهیه

  • آش ترخینه دوغ استان مرکزی  + طرز تهیه
  • آش ترخینه دوغ استان مرکزی  + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش ترخینه دوغ که از غذاهای محلی اراک و استان مرکزی است و در اراک به آن ترخنه گفته می شود، نوعی آش بلغور است که با قرص ترخینه تهیه می شود. طرز تهیه قرص ترخینه نیز در ادامه آمده است.

مواد لازم آش ترخینه دوغ برای ۴ تا ۶ نفر:

کشک: یک پیمانه

ترخینه دوغ: ۳ قرص

لوبیا چیتی، نخود، عدس: ۲۰۰ گرم

سبزی آش: ۵۰۰ گرم

نمک، زردچوبه، فلفل ‏سیاه: یک قاشق‏ غذاخوری

نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ترخینه دوغ:

قرص ترخینه را حدود ۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس با حبوبات که از قبل خیس کرده‌ اید، به همراه یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا حبوبات پخته شود.

بعد سبزی را اضافه کرده و پس از چند جوش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کرده و نمک آش را اندازه کنید.

بعد از آن که آش جا افتاده شد آن در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ، تزیین کنید.

نوش جان!

مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ:

بلغور گندم (حلیمی): یک کیلو

ماست (دوغ) ترش پُرچرب: ۳ کیلو

نمک: ۲ قاشق‏ غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری

کلاله زعفران (پودر نشده): نیم مثقال

پونه خشک: ۵۰ گرم

روش تهیه ترخینه دوغ:

بلغور گندم را شسته و با مقداری آب حدود ۶ ساعت خیس کنید.

سپس آب آن را خالی کرده و ماست را که هم زده و یک دست شده است، به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود.

در پایان ساعت اول زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران را اضافه کرده و بعد از آن که مواد به حالت خمیر کته مانندی درآمد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

سپس به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید. بعد آن را فشار داده تا صاف شود و در سینی بچینید و در جای خشک قرار دهید تا آب آن گرفته و خشک شود.

نکات:

۱- می‏ توان ترخینه‌‏ ها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشک کردن ندارد.

۲- این قرص‏‌ ها نباید بیشتر از یک سال بماند چون طعم و بوی آن تغییر می‌ ‏کند.

۳- ترخینه به گونه ‏‌های مختلفی درست می ‏‌شود، می‌ توان به جای ماست از آب انار استفاده کرد و به همان صورت خشک کرد.

۴- گاهی حبوبات را نیز جداگانه می‌ پزند و به ترخینه اضافه کرده و خشک می‏‌ کنند.

۵- ترخینه‏‌ های خشک را بهتر است در یک کیسه پارچه‏‌ ای و در جای خشک و خنک نگه‏‌ داری کنید تا کپک نزند.

۶- می‌ توان به ترخینه‌ گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آن خشک شود.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران