آش خیار چنبر استان مرکزی + طرز تهیه

  • آش خیار چنبر استان مرکزی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش خیار چنبر یکی از آش های محلی شهر اراک و استان مرکزی است که البته در استان همدان نیز به شیوه ای دیگر طبخ می شود. این آش با خیار چنبر تهیه می شود. در اراک به جای زردچوبه از زرده لاله یا همان رنگ زعفران در آش استفاده می شود.

مواد اولیه آش خیار چنبر برای ۵ نفر:

گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد

نان خشک: ۲ قاشق غذاخوری

بلغور گندم: ۱۵۰ گرم

عدس: ۲۰۰ گرم

کشک: ۱ لیوان

نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری

سیر: ۱ بوته

خیار چنبر: ۱ کیلو

نمک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه آش خیار چنبر:

ابتدا عدس و بلغور گندم را جداگانه بجوشانید و آبش را خالی کنید و بعد با یکدیگر مخلوط کرده و با ۳ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل بپزید.

گوشت را شسته و به تکه های درشت خرد کنید. پیاز را رنده زده و کمی تفت دهید تا نیم سرخ شود. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن برگردد. سپس ۳ لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد ، وقتی آب گوشت به ۱/۳ کاهش یافت، می توانید عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنید.

خیار چنبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید، خیارها را حلقه ای خرد کنید و درون تابه مقداری روغن بریزید. سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند. توجه داشته باشید که خیار نباید له شود.

۲ عدد پیاز و ۲ عدد سیر را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود ۱ دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.

خیارهای تفت داده، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد، می توانید نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائید. ۵ دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید و با پیاز داغ و نعنا و سیر داغ تزیین کنید.

نوش جان!

نکات:

۱- حتما کشک را ابتدا جوشانده و بعد به آش بیفزایید.

۲- بهتر است ابتدا کمی پیاز داغ کرده و بعد بلغور و عدس را روی آن بریزیم و بپزیم.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران