آش دانه کولانه کردستان + طرز تهیه

  • آش دانه کولانه کردستان + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش دانه کولانه که به آن آش دندان نیز می گویند، از آش های سنتی کردستان است که معمولاً به صورت مناسبتی تهیه می شود. این آش هنگام اولین رویش دندان‌ های شیری کودکان تهیه و بین اقوام پخش می‌ شود، همچنین در فصول سرد سال نیز بنا بر ذائقه افراد طبخ می‌ گردد.

مواد لازم آش دانه کولانه برای ۶ نفر:

گندم: ۳۰۰ گرم

نخود، عدس، لوبیا قرمز: هر کدام ۱۵۰ گرم

سبزی مرزه خشک: به میزان لازم

پیاز برای پیاز داغ: ۳ عدد

قلم گوسفندی: ۲ قلم متوسط

فلفل قرمز: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه آش دانه کولانه:

ابتدا گندم‌ ها را به مدت ۲۴ ساعت درون آب سرد نگه می‌ داریم تا کاملا آب را جذب کرده و یا حتی درصدد جوانه زدن باشند.

سپس نخود و لوبیا قرمز و عدس را همراه گندم در قابلمه می ریزیم و با مقداری آب مخلوط نموده و حرارت می‌ دهیم. حرارت دادن باید یکنواخت باشد به طوری که تمامی حبوبات و گندم خوب پخته شده و آش لعاب دار باشد. بعد از پخت نسبتا کامل، سبزی مرزه را اضافه می‌ کنیم.

هنگامی که تمامی محتویات آش پخته شد درون ماهیتابه پیاز داغ را آماده می‌ کنیم. همچنین جهت خوش طعم کردن این آش می‌ توان قلم گوسفندی را هنگام فرایند پخت اضافه نمود (در مورد اشخاصی که چربی خون دارند منع شده است).

به جای قلم گوسفندی می‌ توان هنگامی که آش کاملا پخته شد، برای خوشمزه کردن و تزئین آن از قیمه‌ های کوفته ریزه یا کوفته قلقلی استفاده نمود.

نوش جان!



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران