آش سبزی استان فارس+ طرز تهیه

  • آش سبزی استان فارس+ طرز تهیه
  • آش سبزی استان فارس+ طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش سبزی یکی از انواع آش های محلی ایرانی است که در استان فارس به ویژه شهر شیراز طبخ می شود و معمولاً به عنوان صبحانه سرو می شود. این آش با گوشت تهیه می شود که می توان با حذف گوشت آن را به یک غذای گیاهی تبدیل کرد.

مواد اولیه آش سبزی برای ۴ نفر:

گوشت گردن: ۲۰۰ گرم

عدس: یک سوم پیمانه

نخود: یک سوم پیمانه

لوبیا سفید یا قرمز: یک سوم پیمانه

ترخان: ۳ قاشق غذاخوری

تره تازه و پاک شده: ۴۰۰ گرم

برنج: ۱ پیمانه

روغن: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

زردچوبه (اختیاری): ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه آش سبزی:

ابتدا برنج را از قبل با مقداری نمک خیس می کنیم و به همراه دو قاشق ترخون و تره خرد شده در قابلمه میریزیم و روی آن به میزان لازم آب ریخته و اجازه می دهیم بپزد. برنج باید کاملا باز و شفته شود دقیقا مثل شله زرد. دقت کنید نباید درب قابلمه را ببندید چون سبزی رنگ تیره به خودش می گیرد.

سپس نخود و لوبیا را با هم آبپز کنید و عدس را جداگانه آبپز کرده و آبش را بعد از پخت بگیرید تا آش را تیره نکند.

در ظرفی جداگانه گوشت را با مقداری روغن کمی تفت بدهید و زردچوبه را اضافه کرده و به همراه ۱ عدد پیاز آبپز کنید. وقتی گوشت کاملا پخت، استخوان هایش را بگیرید و با پشت قاشق گوشت را له کنید.

حالا به مرحله ای رسیدیم که مواد اولیه ما همه پخته شدند. همه مواد را با هم در یک قابلمه می ریزیم و مقداری آب جوش یا آب گوشت اضافه میکنیم و خوب مخلوط می کنیم. در همین زمان یک قاشق باقیمانده ترخان را در کمی روغن تفت داده و در صورت تمایل مقداری زردچوبه بزنید و خیلی زود از روی حرارت بردارید تا تلخ نشود.

از این به بعد امکان ته گرفتن آش زیاد می شود چون مواد رو به غلیظ شدن می روند و برای جلوگیری ا ته گرفتن، هر چند دقیقه یک بار کاملا آش را به هم بزنید. حدودا ۲ ساعت به آش زمان بدهید تا جا بیفتد و آب آن کشیده شود. هر چقدر مقدار هم زدن بیشتر باشد مواد بهتر به خورد هم رفته و آش کش دار تر می شود. این آش از آش های دیگر غلیظ تر است و حالت حلیم دارد. نیم ساعت آخر پخت درب قابلمه را ببندید البته هم زدن فراموش نشود.

نوش جان!

نکات:

۱- برخی افراد در این آش از سیرابی به جای گوشت استفاده می کنند.

۲- تره باید کمی درشت خرد شود.

۳- استفاده از لوبیا سفید در این آش متداول تر است.

۴- حبوبات را حتما از شب قبل خیس کرده و آب آن را ۲ بار عوض کنید و اگر فراوش کردید آنها را ۲ بار پخته و آبش را خالی کرده و بعد بپزید.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران