آش سه نگه سیر یکی از آش های محلی استان کردستان است که به ویژه در فصل سرما طرفداران زیادی پیدا می کند.
مواد لازم آش سه نگه سیر برای ۴ الی ۵ نفر:
گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان: ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم
برنج: نصف پیمانه
عدس: یک پیمانه
کشک پاستوریزه: ۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر ۳ لیوان)
زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
سینه مرغ برای کوفته ریزه: به میزان لازم
پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن: به مقدار لازم
نعناع داغ برای تزئین: به میزان لازم
طرز تهیه آش سه نگه سیر:
گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پرا دز ظرفی بپزید. در همین هنگام برنج را در ظرفی دیگر پخته و وقتی که آماده شد، مرغ و عدس اضافه کنید و کشک سائیده شده را درون آن بریزید.
بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را برای تزیین روی آش استفاده کنید.
نوش جان!
نکات:
۱- کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده می کنند، به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنند. در چنین آش هایی که کشک مصرف میشود، بهتر است که نمک ریخته نشود چون کشک های پاستوریزه به قدر کافی شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود.
۲- در این آش می توانید بعد از پختن گوشت، استخوان ها را جدا کرده و گوشت را تکه تکه کرده و در آش بریزید.