آش هالاو کردستان + طرز تهیه

  • آش هالاو کردستان + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش هالاو یا آبگوشت غوره از آش های محلی استان کردستان به ویژه شهر سنندج است که معمولاً مانند آبگوشت سرو می شود. آب غوره جز مواد اصلی این آش می باشد و ترشی این آش بستگی به ذائقه شما دارد. هنگام سرو، گوشت آن را با نخود می کوبند و در کنار بادمجان میل می کنند. هالاو در زبان کردی به معنای حرارت است.

این آش معمولا در فصل‌ های پاییز و زمستان طبخ می‌گردد و بعلت وجود سبزی‌های معطر و با خاصیت نزد مردم مورد توجه است. مردم خطه سنندج به دلیل کوهستانی بودن و سرسبزی این منطقه گرایش زیادی به تناول غذاهایی که با سبزیهای معطر و خوشبو طبخ می‌گردد دارند که از آن جمله آش هالاو می‌ باشد.

مواد لازم آش هالاو برای ۴ نفر:

نخود: ۲۱۰ گرم

برنج: دو سوم پیمانه

فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم

گوشت ماهیچه بدون استخوان: ۷۰۰ گرم

چغندر خرد شده: ۱ عدد معادل ۱۴۰ گرم

پیاز داغ: یک سوم پیمانه معادل ۱۷ گرم

برگ چغندر پاک­ و خرد شده: ۴۰۰ گرم

زردچوبه پودر شده: ۱ قاشق چای خوری معادل ۳ گرم

آب غوره: یک دوم پیمانه معادل ۸۰ میلی لیتر

زعفران ساییده و حل­ شده در آب­ جوش: ۲ قاشق سوپ خوری­ معادل ۲۸ میلی لیتر

نعناع ­داغ: مقداری برای تزیین

روش تهیه آش هالاو:

نخود را به مدت ۲۴ ساعت و برنج را به مدت ۱۰ ساعت همراه با کمی نمک و در ظروفی جداگانه به همراه مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن نخود، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هر یک را جداگانه در آبکش بریزید.

نخود را به همراه هفت پیمانه آب در قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. سپس گوشت را به آن اضافه کنید. زمانی که ­جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درب ظرف را بگذارید تا نیم‌پز شوند.

سپس چغندر را با مقداری آب در قابلمه ای جداگانه به مدت دو ساعت بپزید.

در مرحله بعد، برنج، نیمی از پیاز داغ، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط نخود اضافه کرده و بگذارید تا آش پخته شود.

در نیم ساعت آخر پخت، برگ چغندر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کاملاً بپزد.

آب­غوره را به همراه زعفران به آش اضافه کرده، روی حرارت قرار دهید. پس از چند جوش، چغندر پخته را در آبکش بریزید و به آش اضافه کنید، سپس از روی حرارت بردارید، در ظرفی مناسب بریزید و با باقی­مانده پیاز داغ و نعناع­ داغ تزیین و سرو کنید.

روش تهیه نعناع داغ:

یک چهارم پیمانه روغن را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. دو قاشق سوپ خوری نعناع خشک به آن اضافه کرده و تفت دهید و قبل از داغ شدن روغن، از روی حرارت بردارید.

توجه کنید که نعناع را نباید در روغن داغ ریخت، بلکه زمانی که روغن گرم شد، نعناع را کمی تفت دهید و آن را از روی حرارت بردارید تا رنگ نعناع سیاه نشود.

نوش جان!

نکات:

۱- مقدار برگ چغندر بر مبنای پاک شده آن است که میزان پاک نشده آن ۴۷۰ گرم می باشد.

۲- برای تهیه آب غوره، غوره را پس از پاک کردن و شستن کاملاً خشک کنید، سپس در آب­میوه ­گیری بریزید و در صورت تمایل کمی به آن نمک اضافه کنید. پس از آن، در شیشه های استریل شده بریزید و استفاده کنید. اگر می خواهید آب غوره را برای ماه های بعد هم استفاده کنید، درب آن باید کاملاً بسته باشد.

۳- در صورت تمایل می توانید از مقدار بیشتری آب غوره استفاده کنید تا آش کمی ترش تر شود.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران