آش پرشکه یکی از آش های اصیل استان کردستان به ویژه بیجار است که معمولاً در ماه های رمضان و محرم به عنوان نذری نیز تهیه و سرو می شود.
مواد لازم آش پرشکه:
آرد – عدس – اسفناج – سبزی آش – پیاز داغ – نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه که در همان ابتدا بر حسب ذائقه به پیاز داغ اضافه می گردد-
یک نوع سبزی کوهی به اسم کویز که در فصل بهار در کنار چشمه های بیجار می روید و خواص دارویی فراوانی دارد
طرز تهیه پُرشکَه:
ابتدا آرد را الک کرده سپس و با مقدار بسیار کمی آب خمیری کم آب و خشک بدست آورده که روی الک پهن کرده و با حرکت دورانی دست کم کم خمیر های کوچک گرد به اندازه عدس درست می شود. آرد اضافی که از الک رد شده و پایین ریخته را می شود بعدا” برای تهیه “حلوای پُرشکَه” استفاده کرد.
خمیر های گرد خُرد به دست آمده را در سینی پخش می کنیم و زیر آفتاب قرار می دهیم ( در زمستان می شود روی بخاری قرار داد )
طرز تهیه آش پُرشکَه :
بسته به ذائقه و موجود بودن هر کدام از سبزی هایی که در مواد لازم ذکر شده می توان ترکیبی از آنها را انتخاب و در آش استفاده کرد یعنی برخی تنها اسفناج یا کویز یا سبزی آشی در آش می ریزند و برخی ترکیبی از دو نوع و برخی از همه انواع سبزی ها استفاده می کنند.
ابتدا سبزی ها را خرد کرده و همراه با پیاز داغ تفت می دهیم. عدس را که قبلا” خیسانده ایم به آن اضافه می کنیم. آب را اضافه نموده و می گذاریم بپزد. بعد از نیم ساعت پُرشکه ها را افزوده و هنگامی که لعاب انداخته و آب آش غلیظ شد آماده شده است. این آش مخصوص فصل زمستان است اما چون بیجار یک شهر سردسیر است در سایر فصلها هم استفاده می شود.
سایر غذاهای محلی کردستان :
کلانه کردستان + طرز تهیه نان محلی شلکینه کردستان