آش چغندر یکی دیگر از آش های سنتی شهر اراک و استان مرکزی است که به دلیل باورهایی که درباره خواص ضد سرماخوردگی چغندر وجود دارد به ویژه در زمستان ها طبخ می شود.
مواد لازم جهت تهیه آش چغندر:
نخود: یک و نیم پیمانه
برنج: ۲٫۳ پیمانه
چغندر پاک شده و خرد شده: ۵۰۰ گرم
کشک: یک و نیم پیماه
پیاز داغ: ۱٫۳ پیمانه
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
نعنا داغ برای تزئین: به میزان لازم
طرز تهیه آش چغندر:
نخود را از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را هم خیس کنید و کنار بگذارید.
روز بعد آب نخود را خالی کنید و همراه هفت پیمانه آب بپزید. وقتی که نخود پخت، زردچوبه را در مقداری روغن تفت دهید و به همراه برنج، نیمی از پیاز داغ و نمک و فلفل به نخود اضافه کرده و بگذارید آش پخته شود. سپس نیمی از مواد را در مخلوط کن بزنید و مجددا به آش برگردانید.
سپس چغندر خرد شده را به آش اضافه کرده و بگذارید چغندرها بپزند. در این مرحله آش قرمز می شود.
وقتی چغندر پخت، کشک را به آش اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید. بعد از ۱۰ دقیقه از روی حرارت بردارید. آش شما آماده است. در ظرف بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.
نوش جان!