آش کاله جوش استان مرکزی + طرز تهیه

  • آش کاله جوش استان مرکزی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

کاله جوش یا آش کشک از غذاهای محلی استان مرکزی است که در مناطق دیگر کله جوش نیز نامیده می شود. این غذا در تفرش به دوغ گرمه معروف است.

این آش به آسانی پخته می شود، به این ترتیب که کشک ساییده شده را رقیق می کنند و می گذارند بجوشد و بعد به آن نعنا و سیر اضافه می کنند، برای گرفتن سردی این غذا از گردو آسیاب شده در آش و یا در کنار سفره استفاده می شود.

مواد لازم جهت تهیه کاله جوش:

پیاز متوسط: دو عدد

نعنا خشک: دو قاشق غذاخوری

روغن محلی: یک قاشق غذاخوری

کشک غلیظ: نصف پیمانه

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

آب: سه پیمانه

نان: دو تکه کوچک معادل ۵۰ گرم

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه کاله جوش:

پیازها را خرد کرده و با روغن مایع تفت می‌ دهیم تا طلایی شود. سپس روغن محلی را می افزاییم و وقتی که آب شد نعنا را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت می‌ دهیم.

کشک و زردچوبه را اضافه نموده و با مواد مخلوط می‌ کنیم.

برای این که کشک نبرد، نان را هم افزوده و آب می‌ ریزیم. وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کم می‌ کنیم تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و حاضر شود. این خوراک سرشار از کلسیم است.

نوش جان!

نکات:

۱- در اراک و همدان از چوب دارچین و زردچوبه بیشتر از پودر آن استفاده می کنند. برای استفاده از چوب زردچوبه، آن را در تابه ای به مدت سه دقیقه گرم کرده، بعد کوبیده و از آن استفاده کنید.

۲- اراکی ها کله جوش را با پودر گردو سرو می نمایند.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران