باسلوق مراغه سوغات آذربایجان شرقی

  • باسلوق مراغه سوغات آذربایجان شرقی
  • باسلوق مراغه سوغات آذربایجان شرقی
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

باسلوق را در مراغه معمولا اواسط آذرماه تهیه می‌کنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرآیند آماده کردن باسلوق که حدود سه ماه به طول می‌انجامد اجمالاً بدین شرح است:مغز بادام یا هسته زردآلو را در آب جوش خیس می‌کنند که پوستش کنده می‌شود، سپس در نخ‌های مخصوصی می‌چینند و آویزان می‌کنند تا خشک شوند.دوشاب را تا جایی که یک سوم از آن تبخیر شود می‌جوشانند و با نشاسته مخلوطش می‌کنند سپس نخ‌های مذکور را داخل این مخلوط می‌کنند و دوباره آویزان می‌کنند پس از حدود نیم ساعت نخ‌ها را پایین آورده دوباره به آن مخلوط آغشته می‌کنند مجددا نخ‌ها را آویزان می‌کنند تا حدود یک ماه بماند. پس از یک ماه باسلوق‌ها را پایین آورده در جعبه‌های چوبی می‌چینند و جعبه‌ها را در محل نرم و مرطوبی قرار می‌دهند تا شکرک بیاورد و آماده استفاده شود.

 

طرز تهیه باسلوق مراغه

مواد لازم جهت  تهیه باسلوق

گردو: ۱۵۰ گرم
نشاسته:۳۵۰ گرم
آب: یک و نیم لیوان
گلاب: یک دوم لیوان
شکر: ۳۰۰ گرم
کره ی پاستوریزه: ۱ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه

سوزن را نخ کنید و از وسط  گردو رد کنید تا گردو ها به هم متصل شوند. نشاسته را در  آب سرد حل کنید، گلاب را به آن اضافه کرده و از صافی رد کنید تا مایه یک دست شود. سپس شکر را اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود (تقریباً غلظت آن به صورت خمیر نرم در آید). کره را اضافه کرده، سپس مایه باسلوق را از روی حرارت برداشته، روی کاغذ روغنی که پودر نارگیل پاشیده اید پهن کنید.

گردو را در یک طرف خمیر قرار داده و به کمک کاغذ آن را رول کنید و دو سر آن را به هم بچسبانید و به مدت ۸-۷ ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت، باسلوق را از یخچال در آورده و به صورت دلخواه برش دهید و سرو نمایید.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران