جاذبه های دیدنی شهر میناب در استان هرمزگان
شهر میناب در استان هرمزگان که به هرمز کهنه نیز شهرت دارد، شهری بازمانده از اردشیر بابکان است. تاریخ این شهر با تاریخ هرمز باستان ترکیب شده و به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی دریا و رودهای فراوان این گونه نام گذاری شده است و به معنای “میان آبها” میباشد. مردم میناب با لهجه خاص مینابی به زبان فارسی صحبت میکنند. این شهر زیبای جنوبی به دلیل داشتن جاذبه های زیبا و تاریخی گردشگران بسیاری را روانه خود میکند. بهتر است قبل از سفر به میناب، با جاذبه های دیدنی شهر میناب آشنا شوید.
قلعه هزاره

جاذبه های دیدنی شهر میناب
قلعه هزاره میناب که به قلعه بی بی مینو نیز معروف است. بنا به گفتههای مردم بومی در گذشته این شهر توسط دو خواهر با نامهای بی بی نازنین و بی بی مینو تأسیس شده است. در گذشته در کنار این قلعه، قلعه دیگری نیز وجود داشته که بعدها ویران گشته است. اما قلعه هزاره محل نگهبانی سربازان مسلح بوده و تا روزهای پایانی دوره قاجاری، مرکز حکومت محلی بوده است. یک خندق نیز در اطراف این قلعه وجود داشته است.
قلعه سیریک
در بخش سیریک میناب، قلعهای به نام سیریک وجود دارد که به “کلات میرحاجی” نیز شهرت دارد. این قلعه در قرن هشتم تا دهم توسط امیران به عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار میگرفته است.
قلعه کردر
در ۱۳ کیلومتری جنوب میناب و در میان نخلستان، قلعه کردر واقع شده است و به کلات نادرشاهی معروف است. این قلعه دارای چندین برج است که در بدنه هر کدام از آنها سوراخهایی وجود دارند که در گذشته به وسیله آنها بر محیط اطراف نظارت داشته و نشانه گیری انجام میدادند.
قلعه گرازو
قلعهای خروبه به نام قلعه گرازو در روستای گرازوئیه قرار دارد که مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
قلعه شاداب
در فاصله ۶۸ کیلومتری از جنوب غرب میناب، در روستای کنارجو بربلندای صخرههای مرتفع قلعه شاداب قرار گرفته است. سفالهای رنگارنگی از این قلعه به دست آمدهاند که تخمین زده میشود مربوط به قرون اواخر اسلامی بوده و در قرنهای نهم تا یازدهم مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
قلعه گوربند
در ۳۰ کیلومتری روستای گوربند وجود دارد که قلعه گوربند نیز در آن واقع شده است. امروزه اطراف این قلعه را خانههای روستایی و اراضی محاصره کردهاند. در گذشته چهار برج دیدبانی در این قلعه وجود داشتهاند که متأسفانه امروزه تخریب شدهاند و اثری از آنها به جا نمانده است.
معبد عشقاق کروک

جاذبه های دیدنی شهر میناب
افسانهای که درباره این معبد نقل قول میشود، مربوط به داستان عاشقانه است. طبق حکایتها حدود ۴۰۰ سال پیش، دو جوان از طایفههای دشمن به هم دل باخته و عاشق هم میشوند. اما به دلیل خصومت طوایف با عشق و وصلت آنها مخالفتهای شدید صورت میگیرند. در نهایت این مخالفتها و درگیریها دو جوان عاشق تیره بخت میمیرند و اجساد آنها را بر شتری سوار کرده و به سمت مقصدی نامعلوم هدایت میکنند. اجساد این دو عاشق را شتر در مکانی بر زمین میگذارد. مدتها بعد اقوام این دو جوان اجساد را پیدا کرده و بنای یادبودی برایشان بنا مینهانند. به دلیل وجود شترن زیاد و نبودن آب در این منطقه، به جای آب از شیر شتر در ساختن بنای معبد عشاق استفاده کردهاند.
پنجشنبه بازار میناب

جاذبه های دیدنی شهر میناب
پنجشنبه بازار میناب از جمله مکانهایی است که در سفر به میناب نباید بازدید از آن را از دست دهید. این بازار به چرخش اقتصاد به خصوص توسط زنان کمک بسیار زیادی میکند. موقیت این بازار در مرکز شهر میناب است و از طرفی به بازار سرپوشیده میناب و از طرفی دیگر به میدان اصلی شهر منتهی میگردد. انواع صنایع دستی، تولدات خانگی و سنتی در این بازار عرضه میگردند. میتوانید سوغاتیهای زیبای میناب از قبیل لوازم حصیری، سفالی، لوازم دوخت لباس، برقع، انواع ماهی و مواد غذایی را از این بازار خریداری کنید.
جنگلهای حرا و چندل خورآذینی
وسعت جنگلهای حرا در بخش سیریک میناب به ۵۰۰ هکتار میرسد. حرا به درختانی گفته میشود که آب شورزی هستند و به هنگام مد دریا تا گلوگاه داخل آب فرو میروند. پوسته این درختان خاصیت تصفیهای دارد و به همین سبب آب دریا را به خود جذب کرده و نک آن را پس میدهد. تفاوتی که این جنگلهای ماندآبی در سواحل جنوبی کشورمان با سایر جنگلها دارند، این است که دو گونه گیاهی حرا و چندل (مانگرو) کنار یکدیگر قرار دارند. به دلیل شرایط زیستی که بر این جنگلها حاکم است، انواع مختلف گیاهان و جانوران ازجمله پرندگان مهاجر در این منطقه زندگی میکنند.
سد استقلال

جاذبه های دیدنی شهر میناب
در فاصله ۲ کیلومتری شرق میناب، به روی رودخانه میناب سد استقلال احداث گردیده است. یکی از پرآبترین رودخانههای منطقه رودخانه میناب است و از دو رود چغین و رودان تشکیل شده است. دریاچه و سد استقلال مکان مناسبی برای بازدید گردشگران هستند و آب آشامیدنی مورد نیاز بندر عباس، قشم، خمیر و بسیاری از باغها و زمینهای کشاورزی منطقه میناب از این سد تهیه و تأمین میگردد.
باغهای انبه
کشاورزی در میناب به شکرانه وجود آب و هوای گرم و مرطوب، خاک حاصلخیز، دشتها، رودخانهها و جلگههای آبرفتی رونق فراوان دارد. از مهمترین محصولات کشاورزی میناب میتوان انواع مرکبات لیموترش، پرتقال، هندوانه، خیار سبز، بادمجان، پیاز، خرما، غلات و صیفیجات را نام برد. باغهای انبه میناب نیز بسیار معروف هستند. اگر از دوستداران میوه انبه هستید، در سفر میناب سری به باغهای انبه بزنید و از عطر و بوی خوش این میوه سرمست شوید.
ساحل کوهستک

معرفی شهر میناب
در بخش بیابان میناب روستای گردشگری کوهستک واقع شده است. سواحل شنی این روستای بندری بسیار زیبا هستند و سالانه از گردشگران بسیاری میزبانی میکنند. از مزایای این منطقه میتوان به وجود پناهگاههای صیادی و شناورهای تجاری و صیادی اشاره نمود.
دیگر جاذبه های دیدنی میناب عبارتاند از: آب انبار شیرین و فرهاد، مساجد هفت خواهران، سنگی، بلوکی، الله وردیخان، حوض سنگی، غار قدیمی اریکسون، قنات آب شهر، خانههای ایمانی، بهادری، ترابی، پاسلار، پاکوهی، صیادی، قسمی، بلوکی، جهانگیری، بلوچ، حاج عباس، چشمههای گیو، نودر، آستانه حضرت ابوالفضل، شاه مرعش، شاه محمد، شیخ شمسالدین، زیارتگاه شاه پریان، رقیه خاتون، حضرت سلیمان، قدمگاه ائمه، سنگکی، سرمست، شهرهای قدیمی جوزین، درگ پایین، گران، محوطههای کیش، لنگر، مهرغان، احمدآباد، دره گبری، کولباس، قلعههای آسمان، گرو، شهسوار، کریان، راونگ، سراوان، حاج خادمی، سرنی، عربهای مسقطی، دزدان، محتاج سربازان، حاجی خان، کلیبی، سنگی، قبرستان گرو، کوهستک، ماه خاتونی، کریان، مولوی، لنگ شهید و … .
مطالب مرتبط: قلعه هزاره میناب هرمزگان، روستاهای شهرستان میناب