خوراک تتالی استان مرکزی + طرز تهیه

  • خوراک تتالی استان مرکزی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

تتالی یا ته تالی یک نوع خوراک محلی مربوط به استان مرکزی و به خصوص شهر اراک است که با گوشت و سبزیجات تهیه می شود. این خوراک گاهی به صورت خورش همراه با برنج نیز سرو می شود. در اراک به ظرفی به شکل تابه که ته گودی دارد تالی می‌ گویند. این غذا چون در ته تالی طبخ می‌ شود به نام تتالی (ته تالی) معروف است.

مواد اولیه جهت تهیه تتالی برای ۶ نفر:

گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی چرخ شده: نیم کیلو

سیب زمینی: ۲ عدد

گوجه فرنگی: ۴ عدد

پیاز: ۱ عدد

برنج: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

سبزی شامل گشنیز و جعفری ساطوری شده یا سبزیجات معطر به دلخواه: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه تتالی:

ابتدا پیاز را رنده کرده و کمی آب آن را می‌ گیریم. گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، سبزی معطر و برنج خام که کمی با نمک خیس خورده است، مخلوط کرده و با دست چند دقیقه ورز می‌ دهیم تا چسبنده شود.

سپس سیب زمینی را پوست کنده و حلقه‌ ای خرد می‌ کنیم و گوجه را هم به صورت حلقه‌ ای برش می‌ دهیم.

مقداری روغن همراه با ۳ قاشق آب داخل تابه ریخته، مخلوط گوشت را به شکل دلخواه گرد یا بیضی شکل داده و کباب‌ ها را در آن می‌ چینیم. روی آن را سیب زمینی و گوجه فرنگی می‌ چینیم و درب تابه را می‌ گذاریم تا کباب‌ ها با حرارت کم و با بخار پخته شود. بعد از پخت آن را در دیس کشیده و همراه با پلو یا نان سرو می‌ کنیم. در صورت تمایل کمی سماق روی آن می‌ پاشیم. همچنین می توانیم در صورت تمایل مقداری فلفل دلمه‌ ای هم به غذا اضافه کنیم تا خوشمزه‌ تر شود.

نوش جان!



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران

  • حبیب در ۷ شهریور ۱۳۹۶

    یکی از خوشمزه ترین غذاهای عمرم بوده . واقعاً دست خانوم های اراکی درد نکنه . شما هم امتحان کنین . خیلی لذیذه .