خورش آغوز مسما (فسنجان با گوشت اردک یا مرغابی) یکی از غذاهای سنتی استان مازندران است که دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا به دلیل داشتن گوشت اردک و مواد معدنی و ویتامین ها به دلیل داشتن گردو و رب انار می باشد.
مواد لازم برای تهیه خورش آغوز مسما:
گوشت اردک: ۶۰۰ گرم
گردو: ۲۰۰ گرم
پیاز سرخ شده: ۷۵ گرم
رب انار: ۵۰ گرم
آب: ۲ لیتر
شکر: ۷۵ گرم
دانه ساییده شده انار: ۱۰۰ گرم
نمک، زرچوبه، فلفل و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه خورش آغوز مسما:
ابتدا گوشت اردک را سرخ کنید و پیاز را تفت دهید و به مخلوط پیاز و گوشت اردک آب را اضافه کنید. بعد از جوش آمدن آب خورشت، دانه های ساییده شده انار خشک و گردو را به مواد اضافه کنید. سپس رب انار ترش، شکر، نمک و زردچوبه را خوب هم زده به خورشت اضافه کنید.
آغوز مسما بعد از مدت ۲ ساعت پخت با حرارت بسیار ملایم، آماده است.
نوش جان!
نکته:
این غذا با برنج یا نان با ترشی های محلی سرو می شود.