خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی یزد است که در فصل پاییز محبوبیت زیادی پیدا می کند. با توجه به این که در پخت خورش بِه، آلو و شکر مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از کمی آب لیمو ترش نیز طعم این خورش را ملس و دلچسب میکند. این خورش در زمره خورش های ملس به حساب میآید و در نتیجه طرفداران خاص خود را دارد. ما به شما پیشنهاد میکنیم این خورش خوش عطر و لذیذ را تهیه و با برنج نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
آلو خیس شده: ۲۵۰ گرم
لپه: نصف پیمانه (۷۵ گرم)
پیاز خلال شده: ۱ عدد (۱۴۰ گرم)
روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به مقدار لازم
مغز ران گوسفند یا گوساله خرد شده: ۴۰۰ گرم
زردچوبه پودر شده: ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم)
زعفران ساییده و حل شده در آب جوش: ۱ قاشق سوپ خوری (۱۴ میلیلیتر)
بِه خردشده: ۲ عدد (۵۲۰ گرم)
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری (۳۰ گرم)
شکر: ۳ قاشق سوپ خوری (۳۹ گرم)
آب لیموترش: ۲ قاشق سوپ خوری (۲۸ میلیلیتر)
فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم
زنجبیل پودر شده: نصف قاشق چای خوری
روش تهیه:
۱- آلو را در ظرفی حاوی آب به مدت یک ساعت خیس کنید.
۲- لپه را نیز در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.
۳- پیاز را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
۴- گوشت را به پیاز اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.
۵- شش پیمانه آب به گوشت اضافه کرده، زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید. زعفران را به آن افزوده، درب ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.
۶- به و رب گوجه فرنگی را به طور جداگانه در تابه ای حاوی روغن تفت دهید و به همراه آلو (و آب آن) در نیم ساعت آخر پخت به خورش بیفزایید.
۷- سپس شکر، آب لیمو، نمک، فلفل و زنجبیل را نیز به خورش اضافه کنید، درب ظرف را بگذارید تا خورش جا بیفتد، سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه پلو سرو کنید.
نکته:
۱- دقت داشته باشید که حتماً لپه را تفت دهید؛ زیرا این کار مانع از وا رفتن لپه میشود.
۲- در صورت تمایل میتوانید نصف پیمانه (۷۵ گرم) لپه را با پیاز سرخ شده تفت دهید، سپس به گوشت اضافه کنید.
نوش جان!