خورش به آلو یزدی+طرز تهیه

  • خورش به آلو یزدی+طرز تهیه
  • خورش به آلو یزدی+طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی یزد است که در فصل پاییز محبوبیت زیادی پیدا می کند. با توجه به این که در پخت خورش بِه، آلو و شکر مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کمی آب لیمو ترش نیز طعم این خورش را ملس و دلچسب می‌کند. این خورش در زمره خورش‌ های ملس به حساب می‌آید و در نتیجه طرفداران خاص خود را دارد. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم این خورش خوش عطر و لذیذ را تهیه و با برنج نوش جان کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر:

آلو خیس شده: ۲۵۰ گرم

لپه: نصف پیمانه (۷۵ گرم)

پیاز خلال شده: ۱ عدد (۱۴۰ گرم)

روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به مقدار لازم

مغز ران گوسفند یا گوساله خرد شده: ۴۰۰ گرم

زردچوبه پودر شده: ۱ قاشق سوپ خوری (۶ گرم)

زعفران ساییده و حل شده در آب جوش: ۱ قاشق سوپ‌ خوری (۱۴ میلی‌لیتر)

بِه خردشده: ۲ عدد (۵۲۰ گرم)

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ‌ خوری (۳۰ گرم)

شکر: ۳ قاشق سوپ‌ خوری (۳۹ گرم)

آب لیموترش: ۲ قاشق سوپ‌ خوری (۲۸ میلی‌لیتر)

فلفل سیاه پودر شده و نمک: به مقدار لازم

زنجبیل پودر شده: نصف قاشق چای‌ خوری

روش تهیه:

۱- آلو را در ظرفی حاوی آب به مدت یک ساعت خیس کنید.

۲- لپه را نیز در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

۳- پیاز را در تابه‌ ای حاوی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

۴- گوشت را به پیاز اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید،‌ سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

۵- شش پیمانه آب به گوشت اضافه کرده، زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید. زعفران را به آن افزوده، درب ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.

۶- به و رب گوجه‌ فرنگی را به طور جداگانه در تابه‌ ای حاوی روغن تفت دهید و به همراه آلو (و آب آن) در نیم ساعت آخر پخت به خورش بیفزایید.

۷- سپس شکر، آب‌ لیمو، نمک، فلفل و زنجبیل را نیز به خورش اضافه کنید، درب ظرف را بگذارید تا خورش جا بیفتد،‌ سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه پلو سرو کنید.

نکته:

۱- دقت داشته باشید که حتماً لپه را تفت دهید؛ زیرا این کار مانع از وا رفتن لپه می‌شود.

۲- در صورت تمایل می‌توانید نصف پیمانه (۷۵ گرم) لپه را با پیاز سرخ شده تفت دهید، سپس به گوشت اضافه کنید.

نوش جان!



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران