خورش ساک گرگان + طرز تهیه

  • خورش ساک گرگان + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورش ساک یکی از خورش های سنتی استان گلستان است که به ویژه در شهرهای گرگان و کردکوی محبوبیت زیادی دارد

خورش ساک

خورش ساک یکی از خورش های سنتی استان گلستان است که به ویژه در شهرهای گرگان و کردکوی محبوبیت زیادی دارد و معمولاً همراه با پلو یا زرشک پلو به خصوص در تابستان مصرف می شود. گرگانی ها هم در مراسم عروسی و هم در مراسم سوگواری و هم چنین برای ادای نذرشان در ماه محرم این خورش را طبخ می کنند. خورش ساک به دلیل داشتن اسفناج، منبع خوبی از آهن می باشد.

 

مواد اولیه : برای ۴ نفر

نخود ۲۵۰ گرم

گوشت ۴۰۰ گرم

پیاز پیاز ۱عدد

آرد (الک شده) ۲قاشق سوپخوری

اسفناج ۷۰۰ گرم

سیر سیر ۴ حبه

زردچوبه ۱قاشق چایخوری

آب نارنج نصف پیمانه

فلفل سیاه به میزان لازم

نمک به میزان لازم

 

روش تهیه:

نخود را از شب قبل کاملا خیس کنید و آب ان را دو یا سه مرتبه عوض کنید و آن را با آب بجوشانید تا کمی نرم شود حالا نخودها را روی تخته یا سطح صاف بریزید و با پشت هاون یا وردنه روی آن بکشید تا پوستشان جدا و دولپه شود. تمام نخودها را همین گونه آماده کنید.

در قابلمه ای مناسب، گوشت را با دو قاشق سوپ خوری روغن به همراه پیاز تفت دهید، سپس همراه با نخود و هفت پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا بپزد و آب آن تبخیر شود.در قابلمه ای دیگر، چهار پیمانه آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید در این فاصله، آرد را با یک پیمانه آب مخلوط کرده، هم بزنید تا کاملاً یکدست شود، سپس آن را به تدریج به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید. اسفناج و مخلوط گوشت را نیز به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید اسفناج به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا بپزد و خورش کاملاً جا بیفتد.

در تابه ای مناسب، سیر، زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت داده، به همراه مقداری نمک و آب نارنج در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، به آن اضافه کنید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه پلو سرو کنید.

نکات:

۱)نخود کمی دیرپز است، بنابراین دقت کنید که کاملاً پخته شود، حتی میتوانید نیم ساعت زودتر از گوشت، روی حرارت قرار دهید، به همین دلیل در اینجا زمان پخت را ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در نظر گرفته ایم.

۲)اندازه اسفناج بر مبنای پاک شده است که مقدار پاک نشده آن ۸۲۰ گرم میباشد.

۳)در صورت تمایل می توانید از مقداری دارچین (پودرشده) نیز استفاده کنید که زمان اضافه کردن آن، هنگام سرو خورش است.

۴)میتوانید آب نارنج را همزمان با اضافه کردن اسفناج به قابلمه، به خورش اضافه کنید.

 



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


منبع

سوران

محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران