خورش ناردون مازندران + طرز تهیه

  • خورش ناردون مازندران + طرز تهیه
  • خورش ناردون مازندران + طرز تهیه
  • خورش ناردون مازندران + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

خورش ناردون یکی از خورش های سنتی استان مازندران به ویژه شهر بابل است که با مرغ، بوقلمون، یا گوشت تهیه می شود.

خورش ناردون

خورش ناردون در روش سنتی انارهای ریز، بسیار قرمز و ترش که به انار جنگلی معروف است و در جنگل های شمال یافت می شود در این خورش استفاده می شود که در کنار گوشت گونه‌های متفاوتی از پرندگان از جمله، مرغابی، پرلا، چهارتائی، اردک تاجدار و.. درست می کنند.

نام این خوراک به گویش مازندرانی با مرغ ” کِرک اِنار تیم پهلو ” می باشد. بدون مرغ هم درست می کنند که نام آن به گویش مازندرانی ” کِرک بَپِرِس ” می باشد، یعنی مرغ پریده! گاهی در کنار این خوراک آلو و یا بادمجان سرخ شده هم قرار می دهند.

 

مواد لازم:

مرغ – ۱ عدد

پیاز درشت – ۱ عدد

دانه انار تازه – ۲ پیمانه

رب گوجه فرنگی (اختیاری) – ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل ، زردچوبه، دارچین و روغن – به مقدار لازم

رب انار ملس غلیظ – ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت  ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد.

پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم.

دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا آب انار کشیده شده و خورشت به روغن بیفتد.

در صورت قرمز نبودن انارها، رب گوجه را هم اضافه کرده، رب انار، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم.

انار تفت داده شده را در کنار مرغ یا گوشت پخته قرار می دهیم.

توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.

خورشت را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیمساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.

در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم.

 



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


منبع

Meze.ir

محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران