دره اخلمد دارای آبشارهای مرتفع و دیواره های سنگی معروفی است که در قسمت آبشارها، به آبشار اخلمد اشاره شده است. دراین دره به دلیل هوای مساعد، سیب و گردوی فراوانی به عمل می آید.
دره اخلمد زیاد پهن و گسترده نیست و همین باعث شده تا تراکم گیاهان در آن بیشتر باشد و سرسبزی و طراوت خاصی به آن ببخشد. در کنار درختان و گیاهان طبیعی، تعداد زیادی از باغهای منطقه در این دره دیده میشود که در فصلهای بهار و تابستان خانوادهها، گردشگران و مسافران را به سوی خود فرامیخواند. در روستای اخلمد، پس از طی مسیر دره و باغها در انتهای دره، آبشاری وجود دارد که بلند و زیباست و باشکوهی رویایی در بلندای کوه در جریان است.
دره دارای آبشارهای متعددی است که ۴ آبشار آن دایمی و مابقی فصلی است. بلندترین آبشار این منطقه آبشار اخلمد با ۴۰ متر ارتفاع است. در بین این آبشارها، محلی باز و گسترده دیده میشود که به تخت شاه عباس شهرت دارد. پس از آبشار اخلمد، رودخانهای جریان دارد که مسیر بسیار تنگ کوههای بلند اطراف را طی کرده و پس از گذر از درهای زیبا به رودخانه اخلمد میپیوندد. اهالی روستای اخلمد به این بخش، خانههای گلی میگویند. در پای آبشارها حوضچههای آبی ایجاد شده است. آب و هوای این منطقه معتدل کوهستانی است و در تمام فصول سال میزبان گردشگران است. در ۳ کیلومتری ورودی دره به سوی روستای اخلمد، سدی وجود دارد که در تنگاتنگ دره اخلمد بنا شده و به نام سد بایسنقر میرزا شناخته میشود.