دلال ماست یا سیر نعناع ماست مازندران + طرز تهیه

  • دلال ماست یا سیر نعناع ماست مازندران + طرز تهیه
  • دلال ماست یا سیر نعناع ماست مازندران + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

دلال ماست یکی از چاشنی ها و مکمل های بسیار مقوی و خوشمزه ای است که در استان مازندران تهیه و در کنار غذا سرو می شود.

دلال ماست

دلال ماست.ماست  یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود؛ اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند.

ماست در واقع حاصل مایع زنی(ماست مانده) در شیر دام اهلی است که همراه غذا مصرف می شود و در این زمینه مطالب گفتنی بسیاری است که در این نوشتار قصد بیان آن را نداریم اما برای مصرف ماست گاهی خالص و گاهی با افزودنی خاصی که منشاء گیاهان طبیعت زیبای ما را دارد استفاده می کنیم بخصوص با آمدن مهمان رنگ و شکل مصرف مواد هم تغییر و بهبود جدی می یابد در ادامه طرز تهیه و درست کردن سیر نعناع ماست یا همان دلال DELAL ماست را با هم مرور می کنیم :

دلال ماست یا سیر نعناع ماست

ماست خودش گوناگون است از ماست تازه تا ماست چکیده (آبش گرفته شده ) که برای مصرف می توان کمی آب اضافه کرد و مصرف نمود.

دلال DELAL : مخلوطی از سبزی های محلی تازه که قدیمی ها آن را با سنگ روی تخته ( تخته نمک سو )می ساییدند اما الان به لطف وجود میکسر های گوناگون، دستگاه سبزی خردکن برقی یا دستی ،چرخ دستی و چرخ گوشت دیگر روش های قدیمی منسوخ شده است.

دلال در واقع یک جور مکمل است . مثلا  در مناسبتهای مختلف مثل سیزده به در ما کاهو سرکه ای که میخوریم با دلال گشنیز و نعناع هست. آلوچه های فصلی یا هلی را با دلال پونه(اوجی) یا نعناع و گلپر (کولک) میخوریم که بهش  هلی توکنی می گوییم که قبلا دستورش را برای شما نوشتیم . ماست رو با دلال مخصوص ماست میخوریم .

سیر نوج

برای اینکار مقداری سیر سبزه که به آن “سیر نوج ” و یا موسیر که در سنه کوه برخی آنرا ” سیر ترک” یا سیر خارجی می گویند را به همراه مقداری نعناع که بخش اصلی این ماده را تشکیل می دهد چیده و شسته و درون سبد می ریزند و سپس چند برگ سبزیهای دیگر مثل اسفناج ، زولنگ ، اناریجه ، گشنیز ، اوجی (پونه) و وارنگ وه  را هم بامقداری نمک با هم مخلوط کرده و با دستگاه سبزی خردکن آسیاب می کنند و مواد حاصل را درون شیشه ویا نایلون فریزر ریخته و کم کم مصرف می کنند . البته در قدیم برای هر دفعه مصرف اندکی تازه از باغچه کنده و آماده می کردند . ولی امروزه به مقدار زیاد و هر از چند گاهی از سنه کوه سبزی کنده و دلال بسیار طبیعی و خوشمزه ای را مثل روش زیر برای خانه و خانواده تدارک می بینند .

تذکر : ماست بورانی با سیر نعناع ماست که نوشتم فرق دارد. بورانی از سبزی پخته حاصل می شود و دلال از سبزی خام . هر چند ظاهر یکسان نشان می دهد ولی باهم تفاوت اساسی دارند بورانی ها را انشاءالله به موقع بیان خواهم نمود از اسفناج بورانی تا کدو ماست و بادمجان بورانی ..

طرز تهیه:

انواع نعناع  به همراه سیر سبزه یا موسیر بخش مهم دلال را تشکیل می دهد .

سبزی چیده شده را ابتدا کاملا با دقت تمیز کرده و مقداری خرد می کنیم و در عین حال یکنواخت مخلوط می نماییم .

درون لگن ظرفشویی مواد ضد عفونی کننده زده و کاملا بهداشتی می شوییم .

پس از شستشوی کامل درون سبد پلاستیکی ریخته تا کاملا آبش برود .

سپس مقداری نمک می پاشیم و بعد درون دستگاه سبزی خرد کن می ریزیم و درپوش آنرا می گذاریم .

کافیست دکمه روشن را بزنیم با چند دور چرخاندن کاملا آماده می شود .

دلال حاصل را درون سبد پلاستیکی می ریزیم تا آب زیادیش برود .

سپس آنرا بسته بندی می کنیم یا درون ظرف شیشه ای می ریزیم تا کم کم مصرف نماییم .

 



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


منبع

وب سایت روستای سنه کوه

محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران