دمپختک یا دم پختی یکی از غذاهای محلی استان قم است که پیش از جدایی قم از تهران جزو غذاهای محلی استان تهران دانسته می شد.
مواد لازم جهت تهیه دمپختک:
لپه باقالای زرد: یک پیمانه
برنج: دو پیمانه
زعفران دم کرده: نصف پیمانه
پیاز: یک عدد
آب، زردچوبه، روغن و نمک: به میزان لازم
کره: ۵۰ گرم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را شسته و خیس میکنیم. لپه باقالا را با نمک و آب به مدت ده دقیقه میپزیم. سپس پیاز را ریز رنده کرده و همراه زردچوبه سرخ میکنیم باقالا را آب کش کرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) می ریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم کرده را درون آن میریزیم و هنگامی که آب برنج تمام شد دمکنی را گذاشته و زیر گاز را کم میکنیم تا برنج کاملا دم بکشد معمولا برای دم کشیدن برنج در حالت کته ۳۰ تا ۳۵ دقیقه وقت لازم است.
نوش جان!