دمپخت عدس یکی از پلوهای محلی استان فارس به خوصوص شهر شیراز است که اگر بدون گوشت یا مرغ تهیه شود یک غذای گیاهی خوش طعم و سنتی اصیل ایرانی محسوب می شود.
مواد اولیه دمپخت عدس( برای ۶ نفر):
برنج: ۱ کیلو
عدس: ۱ لیوان
خلال نارنج: یک استکان
دارچین: نصف قاشق چایخوری
روغن (آبکرده): یک و نیم استکان
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه دمپخت عدس:
ابتدا در ظرفی مقدار بسیار کمی روغن بریزید و زردچوبه و فلفل و نمک را در آن تفت دهید و سپس عدس شسته شده را به آن اضافه کنید و پس از تفت دادن اجازه دهید با مقداری آب نیم پز شود.
در ظرفی جدا گانه پیازها را نیمه سرخ کنید و با مقداری زردچوبه، کلم، سبزی، هویج و نمک و فلفل مخلوط کرده و تفت دهید و سپس برنج را با آب به مواد اضافه کنید و پس از تبخیر شدن مقداری از آب عدس نیم پز را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید آب غذا تبخیر شود و تنها مقداری رطوبت برای دم انداختن برنج باقی بماند.حالا برنج را دم بیندازید.
پس حدود ۴۵ دقیقه غذا حاضر است. نوش جان!
نکات:
۱- می توانید از گوشت یا مرغ هم در غذا استفاده کنید.
۲- استفاده از زعفران به جای زرچوبه به خوشمزه شدن غذا کمک می کند.
۳- میتوانید از خرما برای تزیین و سرو این غذا استفاده کنید.