روستای خور در دامنه غربی قله گندم چال در شمال غرب تهران و یکی از مناطق مرتفع البرز مرکزی است که دارای طبیعت منحصربهفرد و دارای مناطق دیدنی همچون قلهها و درههای سرسبز است. یکی از شاخصهای منحصربهفرد آن آبشار خور است.
روستای خور
شهرک خور از روستاهای قدیمی شهرستان ساوجبلاغ با پیشینه بالای ۲۰۰۰ سال است که در ناحیه سردسیری کوهستانهای شمال باختر شهر هشتگرد واقع و با رشد جمعیت و توسعه، این روستا تبدیل به شهرک شده است.
خور از ناحیه خاور به روستای سیفدارک و فشند و شهر جدید هشتگرد و از سمت باختر به روستای عرب آبادکوه و شهرک هیو و از سمت شمال به منطقه کوهستانی طالقان و از سمت جنوب به بزرگراه تهران-قزوین و شهر هشتگرد منتهی میشود.
امام زاده سلیمان در روستای خور
امامزاده سلیمان، از نوادگان امام زینالعابدین است که بقعه این امامزاده در محدوده داخل روستای خور قرار گرفته است و قدمت بنای کنونی آن به دوران صفویه بازمیگردد.
امام زاده زبیده خاتون امام زاده دیگر در خور
امامزاده زبیده خاتون، در شمال غربی روستای خور، منطقهای به نام برچشمه است که در دامنه کوه آن چشمه، کوره آهکپزی قدیمی و بقعهای متعلق به دوره ایلخانی وجود دارد. این بقعه را زبیده خاتون مینامند. این بنای سنگ و گچی در نوع خود دیدنی است. این بنا یک برجک ۶ ضلعی است. داخل هر یک از اضلاع طاقچهای محراب مانند دارد و مصالح بهکاررفته در این بنا سنگ، ملات و ساروج است.
قدمت دیرینه روستای خور
در نزدیکی محوطه مسجد جامع نیز چناری ۸۰۰ ساله وجود دارد که سندی زنده از تاریخی بودن منطقه است. از محوطه برج و باروی قلعه خور، بخش بسیار کوچکی باقی مانده است که با بررسیهای انجامشده یکی از برجهای این قلعه تا سال ۱۳۴۰ نیز پابرجا بوده که متأسفانه امروزه بخشی کوچک از آن باقی است.
آبشار خور
آبشار زیبای خور با ارتفاع ۵۰ متر در مجاورت روستای خور در استان البرز و در فاصله ۱۷ کیلومتری جاده کرج -چالوس واقع شده است.این آبشار بهاندازهای بلند است که از فاصلهای دور میتوان آن را دید و خستگی پیادهروی کوتاه انجامشده از بدن را به در کنید. ارتفاع آبشار به ۵۰ متر میرسد و محل ریزش آب بهصورت صخرهای و کاملاً عمود بر زمین است.
پیست اسکی خور هم در نزدیکی روستای خور قرار دارد که بزرگترین پیست اسکی ایران محسوب میشود.