سوپ ترخینه از غذاهای محلی استان کرمانشاه است که با ترخینه و معمولاً در زمستان های سرد این منطقه تهیه و طبخ می شود. ترخینه یکی از سوپ های محلی و معروف کرمانشاه می باشد که در تهیه آن از گندم و دوغ استفاده می شود و به صورت گلوله های خشک شده و آماده عرضه می شود و در این شهر به عنوان یک غذای دارویی جهت مداوای سرماخوردگی بین مردم طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم سوپ ترخینه:
ترخینه: ۲ گلوله
آب مرغ: ۳ لیوان به تنهایی و یا همراه با گوشت مرغ
لپه و عدس: هر کدام نصف پیمانه
اسفناج خرد شده: ۳ قاشق غذا خوری
پیاز درشت: ۱ عدد
نمک و زرد چوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ ترخینه:
ابتدا ترخینه را به مدت یک ساعت بخیسانید. لپه و عدس را جداگانه بپزید و بعد ترخینه و آب گوشت و پیاز خرد شده و نمک و زرد چوبه را اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید تا پخته شود. سپس لپه و عدس پخته را به سوپ اضافه کنید و در آخر اسفناج را اضافه کنید. وقتی سوپ پخت و غلظت مناسب را پیدا کرد در ظرف سوپخوری بکشید و قبل از غذا نوش جان کنید.
نوش جان!
نکات:
۱- این سوپ را بدون عدس و لپه و یا اسفناج هم می شود درست کرد و بسته به سلیقه شما دارد.
۲- اگر می خواهید سوپ شما خوشمزه تر باشد از گوشت مرغ استفاده و سپس استخوان ها را جدا و گوشت آن را ریز ریز کرده و به سوپ اضافه کنید.