شیره انگور سوغات آذربایجان شرقی+خواص

  • شیره انگور سوغات آذربایجان شرقی+خواص
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

استان آذربایجان شرقی به دلیل دارا بودن آب و هوای خاص و همجواری با استان‌ ها و کشورهای دیگر دارای تنوع آداب و رسوم قومی و قبیله‌ای بوده و به تبع آن مردمان این دیار،  آداب و رسوم بسیار متنوعی دارند. از جمله این آداب که رابطه زیادی با آب و هوا و محصولات کشاورزی آن دارد مراسم مخصوص دوشاب‌پزان است. مردم این دیار به خصوص شهرستان‌ اسکو همه ساله از اواخر شهریور تا پایان فصل برداشت انگور با شیوه‌های خاص خود به تهیه محصول دوشاب که همان مربای سنتی امروزی است، اقدام می‌کنند؛ البته این مراسم امروزه در حال فراموشی است. طرز تهیه دوشاب از انگور جذابیت خاصی دارد به طوری که برای تهیه این ماده شیرین، باغداران پس از تلاش یک روزه برای استحصال آب انگور، در دمادم غروب آفتاب آب انگور به دست آمده را با نوعی خاک سفید رنگ مخلوط می‌کنند. این خاک زلالی خاصی به شیره انگور می‌بخشد و غلظت شیرینی آن را افزایش می‌دهد. با گذشت ۲۴ ساعت خاک ته نشین شده و شیره زلال انگور برای پخت از خاک ته نشین شده جدا و برای جوشاندن به ظروف مخصوص ریخته می‌شود. پس از جوش آمدن شیره انگور، دوشاب برای مصرف آماده می‌شود.

مصرف این محصول مقوی در آذربایجان تا همین چند سال پیش که هنوز انواع و اقسام مرباها وارد خانه‌های این خطه نشده بود چشمگیر بود، اما با ورود انواع مرباها و حضور آنها در سفره شهروندان و روستاییان دوشاب را به حاشیه رانده و هر روز بیش از پیش مردم را با آن غریبه کرده است.

 

خواص شیره انگور

۱- خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود.

۲- شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.

۳- شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند. برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه ۲ تا ۳ لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.

۴- شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.

۵- برای درمان یرقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط می کنند و به بیمار می دهند.

۶- خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.

۷- برای درمان کک و مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.

۸- شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه (دمل) قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورم هایی که بر اثر ضربه ایجاد شده اند، مفید است.

۹- شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.

۱۰- شیره انگور محرک اعمال کبدی می باشد و به خون سازی کمک می کند.

۱۱- شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.

 

موارد احتیاط مصرف شیره انگور

شیره طبیعت گرم دارد و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.

حواس تان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.

شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن به آن ها توصیه نمی شود.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران