شیرینی ریس یکی از شیرینی جات سنتی تبریز می باشد که از قدمت زیادی برخوردار است. این شیرینی در اشکال مختلف با ترکیبات مختلف باب هر ذائقه ایرانی و در بسته بندی های مختلف به بازار ارائه می شود. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته، کاکائو و … درست می کنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و … می باشد.
طرز تهیه شیرینی ریس:
مواد لازم
شیر: ۱ لیتر
شکر: ۴۰۰ گرم
جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
بادکا (گلوکز): ۳۰۰ گرم
پودر کاکائو: ۵ قاشق سوپخوری سر پر
روغن صاف: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
پسته خلال جهت تزیین: به میزان لازم
چگونگی تهیه
شیر، شکر، جوش شیرین و نمک را داخل یک ظرف استیل ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود، سپس روی حرارت می گذاریم تا بجوشد، به جوشیدن مواد ادامه می دهیم تا آب موجود تبخیر شود و مواد قوام یابد (حالت کاراملی شود).
در این لحظه بادکا را اضافه کرده و مواد همچنان روی حرارت است (البته کمی حرارت را کم می کنیم) در حالی که مواد آرام می جوشد پودر کاکائو و روغن و کره را مخلوط کرده صاف می کنیم و به مواد اضافه می کنیم (مراقب باشید که مواد از الک رد شود و یکدست شود).
حالا برای اینکه بدانیم مواد آماده است، کمی آب سرد در کنار ظرف قرار داده و از مواد داخل ظرف (ریس) یک قاشق برداشته و داخل آب سرد می ریزیم و تکان می دهیم تا صاف شود و حالت گیرد، اگر این اتفاق افتاد ریس آماده است. حرارت را خاموش کرده، داخل سینی که دیواره دارد مواد را می ریزیم و به قطر ۱ تا ۲ سانت این مواد را صاف می کنیم تا همه جا یکسان شود. به مدت ۲۴ ساعت در محیط سرد اتاق قرار داده و سپس برش می زنیم و روی هر قطعه کمی پسته می ریزیم.
شیرینی ریس آماده است، نوش جان.