شیرینی نان چای یکی از شیرینی های سنتی استان قزوین است که در انواع ساده، کنجدی و زعفرانی طبخ می شود و همانطور که از نامش پیداست به عنوان چاشنی همراه با چای سرو می شود.
مواد لازم جهت تهیه شیرینی نان چای:
آرد: ۳ کیلوگرم
روغن: ۱ کیلوگرم روغن نباتی + ۲۰۰ گرم کره
پودر قند: ۱ کیلوگرم
تخم مرغ: ۱۸ عدد زرده
ماست: ۱ لیوان
جوش شیرین: ۱ قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق مربا خوری (اگه دوست نداشتید جوش شیرین استفاده کنید، به جای آن ۱ قاشق مربا خوری بیکینگ پودر بریزید.)
وانیل: نصف قاشق چایخوری
پودر هل: ۱ قاشق مربا خوری
مواد لازم برای رویه شیرینی:
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
ماست: ۳ قاشق
پودر هل: ۱ قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
ماست را در ظرفی ریخته و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید. روغن و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا لطیف شود ( حداقل ۵ دقیقه ).
زرده ها و وانیل و هل را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کرده و هم میزنیم پس از آن ماست و بیکینگ پودر را اضافه کرده در انتها آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده خمیر را با ضخامت ۱ سانتی متر روی آن پهن کرده سپس به دلخواه قالب زده و داخل سینی فر بچینید.
سپس از موادی که برای رویه شیرینی درست کردیم با قلم مو روی شیرینی بمالید. در مرحله بعد روی آنها خلال پسته و کنجد پاشیده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد (که قبلا گرم شده بوده) قرار دهید تا پخته شود و پس از اینکه کاملا خنک شد در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.
نوش جان