شیرینی کاک کرمانشاه + طرز تهیه

  • شیرینی کاک کرمانشاه + طرز تهیه
  • شیرینی کاک کرمانشاه + طرز تهیه
  • شیرینی کاک کرمانشاه + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شیرینی کاک یکی از شیرینی های محلی و سنتی کرمانشاه است که از سوغات این شهر نیز به شمار می رود.

مواد مورد نیاز شیرینی کاک:

آرد: ۳۰۰ گرم

آب ولرم: ۵۰ میلی لیتر

روغن حیوانی یا روغن جامد: ۵۰ گرم

مایه خمیر فوری: ۱ قاشق چایخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

نمک: نصف قاشق چایخوری

پودر قند: ۱۶۰ گرم

پودر هل: ۱ قاشق چایخوری

پودر بادام:نصف پیمانه

طرز تهیه شیرینی کاک:

ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند. سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم بزنید و به روغن اضافه کنید.

مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ افزوده و به هم زدن ادامه دهید. سپس آرد را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید. اگر خمیر شل بود می‌ توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.

خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه‌های یکسان چانه (به صورت تکه‌ های کوچک گلوله گلوله شده) کنید و چانه‌ ها را با وردنه باز کنید و با وردنه ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه‌ های نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید. پیش از آن که خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید. در پایان با فاصله‌ های ۳ سانتی متری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگهداری کنید.

نوش جان!



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران