بز قرمه نوعی آبگوشت کرمانی است که مواد اولیه و شیوه طبخ آن با آبگوشت های معمول سایر استان ها متفاوت است.
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت بز قرمه:
گوشت با استخوان: ۸۰۰ گرم
پیاز: ۴ تا ۵ عدد
نخود لپه شده: ۲۵۰ گرم
کشک: ۴۵۰ گرم، سیر: یک بوته متوسط
زعفران: یک قاشق دمکرده
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
سیر داغ: ۲ قاشق
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و پیاز خرد شده و سیر و نخود را در یک قابلمه مناسبی ریخته و مقداری آب جوش روی آن بریزید که روی مواد را بگیرد. سپس آن را روی حرارت گذاشته و پس از این که جوش آمد شعله را کم کرده و دو تا سه ساعت صبر کنید تا بپزد. سپس کشک و نمک و فلفل را اضافه کنید و در قابلمه را باز بگذارید و حرارت را هم کم کنید تا ریز جوش بزند و پخته شود.
آبگوشت شما آماده است، آن را در ظرف مخصوص کشیده و روی آن را با سیر داغ و کمی زعفران تزئین کنید.
نوش جان!
نکته:
این غذا را بیشتر با گوشت بز می پزند، به همین دلیل به بز قرمه معروف است.