طرز تهیه آش برگ مو غذای محلی ارومیه
با رویش درختان انگور، خوشه های انگور مزه تازگی دارند و حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی هستند. انگور یکی از میوه هایی است که برگش هم میتواند فواید بسیاری به همراه داشته باشد. برگ مو علاوه بر ارزش غذایی دارای خواص درمانی بسیاری از بیماریها و مشکلات است.
چه کسی میگوید که با برگ مو فقط باید دلمه درست کرد؟ آذربایجانیهای خوشذوق و هنرمند تبحری در آشپزی آش برگ مو دارند که از خوردنش سیر نمیشوید. این آش از غذاهای محلی ارومیه است که در سفرتان به این شهر حتماً باید آن را امتحان کنید. ما نیز در ادامه مواد لازم و طرز تهیه این آش لذیذ را برایتان توضیح میدهیم.
مواد لازم برای آش برگ مو
برگ مو: نیم کیلو
شوید خشک: یک و نیم قاشق غذاخوری پر
مرزه: یک قاشق چایخوری خشک
برنج آش: یک پیمانه
لپه خیس شده: یک سوم پیمانه
پیاز: یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه آش برگ مو
ابتدا پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. در حین تفت فلفل و زردچوبه را اضافه کنید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود و عطرشان به مشام برسد. بعد از تفت دادن، آب گوشت را به مواد اضافه کنید.
برگ موها را هم خوب بشویید و خیلی ریز خرد کنید، سپس به پیاز سرخشده اضافه کنید و به همراه کمی نمک آن را تفت دهید.
در ظرف را بگذارید تا برگها خوب پخته و نرم شوند.
کمی بعد برنج و لپه را نیز به همراه شوید و مرزه و مقداری آب به برگ موهای پختهشده اضافه کنید و حرارت را کم کرده، اجازه دهید تا آش بپزد و جا بیفتد.
گوشت چرخکرده را با مواد دلخواه مخلوط کنید و به صورت کوفتههای ریز در آورده و در روغن سرخکنید و به آش اضافه کنید.
اگر در نهایت چاشنی آش کافی نبود میتوانید مقداری آبغوره به آش اضافه کنید تا ترشمزه شود.
قبل از سرو نیز آش را با نعناع و پیاز داغ و کوفته ریزه تزیین کنید.
نکات ریز در مورد طرز تهیه آش برگ مو
آش برگ مو جزو غذای محلی آذربایجانیها است که زمان آماده سازی مواد اولیه حدوداً ۱۵دقیقه و زمان پخت حدوداً۲ ساعت طول میکشد. آش برگ مو را میتوانید در وعده نهار، شام و پیش غذا سرو کنید. همچنین میتوانید در ماه رمضان به عنوان افطار میل کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه در این مقاله برای۳ نفر مناسب است.
مطالب مرتبط: جاهای دیدنی ارومیه