طرز تهیه آش بلغور ارومیه

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه آش بلغور از غذای محلی ارومیه

ارومیه بیشتر با دریاچه زیبایش و والیبال حرفه‌ای‌اش در ذهن بیشتر ما حک شده است. اما شاید کمتر به غذاهای سنتی آن پرداخته شده است. هرچند که نقل و حلوای ارومیه در سرتاسر ایران شناخته شده ومحبوب است اما از غذاهای سنتی آن چندان نامی

برده نشده است. آش بلغور یکی از غذاهای سنتی ارومیه است که بین ارومیه‌ای‌ها محبوبیت ویژه‌ای دارد. این آش در شهرهای مختلف ارومیه به روش‌های مختلفی پخت می‌شود که هریک طعم خاصی را به غذا می‌بخشند. اگر تا به حال آش بلغور ارومیه را میل نکرده‌اید پیشنهاد می‌کنیم با این طرز تهیه آش همراه شوید. حالا که هوا رو به سردی است، بد نیست با پخت این آش بسیار خوشمزه گرما را به خانواده خود هدیه دهید. پس با طرز تهیه آش بلغور ارومیه همراه شما هستیم.

مواد لازم آش بلغور ارومیه

پختن آش شاید برای بسیاری از افراد کار دشواری است. از آماده سازی مواد تا پخت آش پروسه بسیار زمان‌بری است که نیازمند حوصله و ذوق فراوانی است. هر چند در انتهای کار که با غذایی خوشمزه  روبرو می‌شوید، مزد زحمات و صرف زمان را خواهید گرفت. آش بلغور ارومیه نیز از این قاعده پخت آش مستثنی نیست. تنها ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا بتوانید مواد اولیه این آش را تهیه کنید . حدود ۳ ساعت زمان نیز برای پخت آن صرف خواهد شد. پس مطمئن شوید هنگام پخت این آش برنامه کاری نسبتا سبکی را در روز داشته باشید. آش بلغور ارومیه با نام یارما شورباسی بین آذری زبان‌ها شناخته می‌شود و برای تهیه آن به  یک عدد سیب زمینی متوسط، یک عدد فلفل دلمه‌ای کوچک، یک عدد گوجه فرنگی، یک پیمانه بلغور، یک پیمانه لوبیا قرمز پخته، یک عدد پیاز، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری نعنا خشک، کمی نمک و فلفل و زردچوبه، و به میزان لازم لیموترش تازه نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که این مواد برای تهیه آش برای ۴ نفر در نظر گرفته شده و می‌توانید با اضافه کردن مواد، این آش خوشمزه را برای افراد بیشتری بپزید.

طرز تهیه آش بلغور ارومیه

قبل از اینکه پخت آش بلغور ارومیه را شروع کنید، باید بلغور را از قبل خیس کنید. معمولا نیم ساعت برای خیس خوردن بلغور کافی است. سیب‌زمینی را پوست کنده و نگینی خرد کنید. فلفل دلمه‌ای را نیز برداشته و به صورت نگینی خرد کنید. سیب زمنی و فلفل دلمه‌ای را کنار بگذارید. حال پیاز را برداشته و خلالی کنید. پیازها را سرخ کنید در حدی که طلایی رنگ شوند. به پیازها ادویه‌ها( نمک، فلفل، زردچوبه) را اضافه و کمی باهم مخلوط کرده و تفت دهید. حال نوبت آن است که رب گوجه فرنگی را به این مخلوط اضافه کنید. بعد از اضافه کردن رب نیز مخلوط را کمی هم زده و تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن، نوبت آن است که بلغور را به همراه کمی آب به مخلوط پیاز و ربی که تفت داده‌اید، اضافه کنید. پس از اضافه کردن کردن بلغور باید کمی منتظر بمانید تا مواد به جوش بیایند. یکی دو جوش که زده شد، باید فلفل و سیب زمینی را که به صورت نگینی خرد شده به این مواد اضافه کنید. اجازه دهید تا سیب زمینی‌ها با حرارت کم اجاق کاملا بپزند. بعد از اینکه سیب زمینی‌ها پخته شد نوبت به لوبیاها می‌رسد. توجه داشته باشید که لوبیا قرمز باید از قبل پخته شده باشد و سپس به مواد آش اضافه شود. در نهایت باید نعنا خشک را در غذا بریزید. اجازه دهید تا مواد آَش با یکدیگر مخلوط ظده و یکی دو قل بزنند. سپس آش را از روی حرارت برداشته و آن را در ظرفی مناسب بریزید. دستپخت‌تان را با اضافه کردن آّب لیمو ترش تازه به آش تکمیل کنید. این آش را می‌توانید به عنوان پیش غذا، نهار و یا شام سرو کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه آش آبغوره، آش آلو یزدی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران