طرز تهیه آش سماق اصفهان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش سماق اصفهان

گاهی وقت‌ها که صحبت از غذا می‌شود، ناخودآگاه احساس گرسنگی به سراغمان می آید، مخصوصاً وقتی صحبت از غذاهای خوشمزه باشد. آش، ازجمله غذاهایی است که کمتر کسی پیدا می‌شود دوست نداشته باشد. انواع آش در شهرهای مختلف با طرز پخت متفاوت وجود دارند که اگر امکانش باشد باید همگی را امتحان کرد. حتی با دیدن عکس آش هم هوس می‌کنید، چه برسد به این‌که خودتان بپزید. در این مطلب می‌خواهیم آش سماق را برایتان معرفی کنیم تا با ویژگی ها و طرز پخت آن آشنا شوید.

آش سماق یکی از غذاهای سنتی و محلی ایرانی که با استفاده از برنج، گوشت، سبزی و سماق تهیه می‌شود. این غذا بیشتر در شهرهای اصفهان، همدان، نهاوند و خرم‌آباد پخته می‌شود که هرکدام روش‌های مخصوص خود را دارند و مواد اولیه‌شان باهم دیگر فرق دارد. در اینجا طرز پخت به روش اصفهانی‌ها را برایتان می‌نویسیم.

مواد لازم برای ۷ الی ۸ نفر:

برنج نیم دانه: ۲۰۰ گرم

سماق خشک: ۵۰۰ گرم

گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز بزرگ: ۱ عدد

سبزی خردشده(تره، جعفری، ترخون، گشنیز، کمی نعناع)

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه آش سماق اصفهان:

طرز تهیه آش سماق اصفهان

آش سماق اصفهان

طرز تهیه آش سماق به روش اصفهانی: ابتدا باید برنج را خیس کنید و بعد کمی بجوشانید.

سماق را نیز حدوداً ۱ ساعت داخل آب قرار دهید تا خوب خیس شود.

سبزی‌ها را کاملاً پاک‌کرده، شسته و سپس خردکنید. در نظر داشته باشید که سبزی هرچه ریزتر باشد بهتر است.

حالا برویم سراغ ادامه آشپزی طرز تهیه آش سماق اصفهان :

وقتی برنج داخل قابلمه کمی نرم شد، سبزی‌های خردشده را درون قابلمه بریزید. گوشت چرخ‌کرده را بانمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کرده و به‌صورت کوفته‌قلقلی‌های کوچک به‌اندازه یک گردو دربیاورید. سپس، کوفته‌ریزه‌ها را در روغن سرخ‌کرده و بعد آن‌ها را در آش بریزید تا کوفته‌ها خوب پخته شوند. سماق خیس‌خورده را نیز از صافی پارچه‌ای رد کنید و فشار دهید تا آب سماق قرمز خوش‌رنگ از آن خارج شود. آب سماق را داخل آش بریزید.

در مرحله بعدی، پیاز را خردکرده و سرخ‌کنید. نصف پیازداغ را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش خوب بجوشد و جا بیفتد.

درنهایت آش را درون ظرف سرو کشیده و با پیازداغ باقی‌مانده و در صورت تمایل با نعناع داغ تزیین و سرو کنید. نوش جان.

آش سماق طعمی‌ترش و خوشمزه دارد، که با طعم بی‌نظیرش گزینه خوبی برای طرفداران غذاهای ترش به‌حساب می‌آید.

نکات مهم طرز تهیه آش سماق اصفهان

چند نکته مهم هنگام تهیه آش سماق اصفهان وجود دارد که با رعایت این نکات آش خوشمزه‌تری خواهید داشت.

اگر قابلمه آلومینیومی یا لعابی داشته باشید، آش شما خوش‌رنگ‌تر می‌‌شود.

اگر سماق خوشه‌ای داشته باشید بهتر است تا از آن استفاده کنید، البته ضرورتی وجود ندارد، اگر در دسترس نبود همان پودر سماق معمولی مناسب خواهد بود.

اگر کمی آرد به آش سماق اضافه کنید، زودتر پخته می‌شود.

از فواید سماق می‌توان به مهار ویروس هپاتیت B، سیروز کبدی، ضدعفونی‌کننده و ضد میکروب اشاره کرد که هنگام استفاده در غذاها می‌توان در برابر کرم‌زدگی و عفونت حفاظت کرد.

مطالب مرتبط: خانه معلم اصفهان، بهترین هتل های اصفهان، طرز تهیه خورش ماست اصفهان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران