طرز تهیه آش شیله عدس تبریز

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش شیله عدس تبریز

فصل سرما فصل آش‌های مختلفی است که با انواع سبزیجات و حبوبات محلی پخته می‌شوند. آش‌ها گذشته از عطر و طعمی که دارند بدن ما را در برابر سرما مقاوم کرده و  انرژی مورد نیاز انسان را تامین می‌کنند. تبریز شهری است که در طول سال از هوای خنک‌تری نسبت به سایر شهرها بهره می‌برد و طبیعی است که آش‌ها بخشی از غذای سنتی این شهر باشند. در میان آش‌هایی که تبریزی‌ها می‌پزند، آش شیله عدس بیشتر از دیگران هویت آذری خود را ( به دلیل موادی که در آن استفاده می‌شود) نشان می‌دهد. با ما همراه شوید تا طرز تهیه آش شیله عدس را در اختیارتان قرار دهیم.

تبریز

تبریز از دیرباز شهری مهم با موقعیتی خاص بوده که توجه حکمرانان دیگر سرزمین‌ها را به خود جلب کرده و مانند مروارید نایابی بود که هر کس خواهان تصاحبش بوده اما به لطف همدلی زنان و مردانش در برابر دست درازی‌های دشمنان و ناملایمات روزگار ایستادگی کرد. جاذبه‌های تاریخی این شهر خبراز قدمت طولانی تبریز دارد و مشاهیر نامدارش نشان از ذهن باز و خلاق مرد این دیار دارد. امروزه این شهر سومین شهر بزرگ ایران است که به دلیل استقبال مردمانش از تکنولوژی و امکانات روز دنیا، عنوان شهر اولین‌ها را به خود اختصاص داده است بعلاوه این شهر به همت اهالی خیرش توانسته مدت زمان بسیاری را به عنوان شهر بدون گدا شناخته شود. تبریز عناوین و افتخارات بسیاری را در

طول تاریخ به خود اختصاص داده و جدیدترین عنوانی که با آن شناخته می‌شود، پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی است. از عناوین و تاریخ شهر که بگذریم به بحث خوشمزه‌جات تبریز می‌رسیم که کوفته تبریزی سرآمدشان است. آش‌هایی که بانوان تبریزی می‌پزند نیز عطر و طعم خاصی دارد که غیر قابل توصیف است.

آش شیله عدس تبریز

شیله عدس از غذاهای سنتی تبریز است که به عنوان پیش غذا نیز می‌توان سرو کرد. زمان لازم برای تهیه و آماده کردن مواد اولیه آش شیله عدس تبریز حدود ۲ ساعت  مدت زمان لازم برای پخت آن حدود ۳ ساعت است.گرچه این مدت زمان زیادی به نظر می‌رسد اما نتیجه نهایی ارزش این همه وقت گذاشتن را دارد.

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه آش شیله عدس تبریز برای ۶ نفر عبارتند از: ۲ عدد پیازمتوسط، ۲ لیوان آب مرغ، ۲ لیوان آب، ۲ پیمانه عدس، نصف پیمانه برنج، نصف پیمانه بلغور گندم( یارما)، ۴ عدد گوجه فرنگی درشت، ۱ پیمانه تره( تره‌ها ریز شده باشند) و ۲ پیمانه پیازچه( پیازچه‌ها نیز مانند تره باید ریز شده باشند).

طرز تهیه آش شیله عدس تبریز

قبل از شروع هر کاری پیازها را نگینی و گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید. سپس برنج، عدس و بلغور گندم را با آب شسته و خیس کنید.( بهتر خیس کردن برنج، عدس و بلغور را حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از آماده سازی مواد انجام دهید).  حال قابلمه مناسبی را برداشته و روی حرارت بگذارید. کمی روغن داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید داغ شود. بعد از اینکه روغن داغ شد پیازها را که به صورت نگینی خرد کرده‌اید داخل قابلمه ریخته و تفت دهید. در همین حین که پیازها را تفت می‌دهید، زردچوبه را به آن اضافه کنید. کمی بعد که پیازها با زردچوبه تفت داده شدند، نوبت به اضافه کردن عدس می‌رسد. عدس را با آب مرغ و ۲ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و به پیازها اضافه کنید. پس از اضافه کردن عدس، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا عدس‌ها به آرامی بپزند. کمی بعد وقتی که عدس نیم پز شده، برنج و بلغور را به آن اضافه کنید. هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد( بلغور خیلی سریع ته می‌گیرد). پس از شکفتن برنج، نوبت آن است تا پیازچه، تره و گوجه را هم به آش اضافه کنید. اجازه دهید تا سبزی‌ها هماه سایر مواد پخته و آش نیز جا بیافتد. در صورت تمایل می‌توانید به جای آب مرغ از عصاره‌های مرغ ( گالینابلانکای مرغ) استفاده کنید. برای خوش‌رنگ‌تر شدن آش می‌توان به آن یک قاشق رب اضافه کرد. اگر آشتان سفت شد می‌توانید یک لیوان آب به آن اضافه کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریز, طرز تهیه آش کلم برگ تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران