طرز تهیه آش ماسوآ لرستان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش ماسوآ لرستان

غذا و ذائقه مردم در همه جای دنیا بخش مهمی از فرهنگ آن هاست. استان لرستان نیز در جنوب غربی ایران قرار گرفته است تنوع قومیتی بالایی دارد که هر یک از این اقوام آداب و رسوم خاص خود را دارند و بر هم تاثیر می گذارند. غذاهای این استان اغلب طرفداران زیادی دارند که این بار می خواهیم طرز تهیه آش ماسوآ لرستان را به شما آموزش دهیم.

آش ماسوآ

یکی از آش های سنتی استان لرستان، آش ماسوآ است که در شهرهای استان خوزستان نیز طرفداران زیادی دارد. ماسوا به معنی (ماست با) یعنی آش است و چون در گویش کردی و لری در بسیاری از کلمات (ب) را (و) میگویند، اینجا نیز ماست با میشود ماست وا و حرف (ت) نیز به قرینه لفظی حذف می شود و کلمه به ماسوا تغییر پیدا می کند. بنابراین، ماسوا همان آش ماست هست، البته می توان به جای ماست از کشک هم استفاده کرد. کشک به عنوان یک غذای مقوی گرسنگی را کاهش داده و حجم کمی از معده را اشغال می کند. از کشک در غذاهایی مانند آش رشته، آش جو، کشک بادمجان و حلیم بادمجان یا کله جوش استفاده می شود.

مواد لازم برای تهیه آش ماسوآ لرستان

نخود پخته: ۳۰۰ گرم

بلغور گندم: ۱ کیلو

پیاز متوسط : ۳عدد

کشک ساییده غلیظ: ۵۰۰ گرم

اسفناج پاک شده و خرد شده: ۸۰۰  گرم

روغن: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

نمک ، فلفل قرمز و زردچوبه :به میزان کافی

نعنا داغ :به مقدار دلخواه

طرز تهیه آش ماسوآ لرستان

قابلمه مناسبی انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را داخل روغن تفت دهید تا وقتی که طلایی رنگ شود. کمی زردچوبه هم به پیازها اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس بلغور را با ۴ تا ۵ لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب ، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد. البته مدام  بلغورها را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد اسفناج های خرد شده را به همراه نخود به قابلمه آش اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. در پایان پخت، کشک و روغن را به بقیه مواد اضافه کنید و بگذارید آش چند جوش بخورد. در نهایت، موقع سرو، آش را با نعناع داغ تزیین کنید و از طعم و عطر بی نظیر این آش محلی  لذت ببرید.

نکات

زمان آماده سازی مواد اولیه حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت نیز حدودا ۱ ساعت است.
آش ماسوآ را می توانید در وعده شام یا پیش غذا  سرو کنید.
همچنین میتوانید در ماه رمضان به عنوان سحری و افطار میل کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه ذکر شده برای ۴ نفر مناسب می باشد.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران