طرز تهیه آش ماشاب قم

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه آش ماشاب قم

سفره‌ های ایرانی همواره خوش رنگ و رو هستند و هر شهر و استانی سفره رنگین خود را دارد که انواع آش نیز یکی از موراد رنگین سفره‌ های ایرانی است. آش در واقع یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است که در انواع مختلف و در شهرهای مختلف تهیه می شود. یکی از این آش های خوشمزه آش ماشاب قم است که مزه بسیار خاصی دارد و از خوردن آن سیر نخواهید شد. آش ماشاب، غذای محلی و سنتی قم است که برای پخت آن از گوشت ران یا گردن گوساله استفاده می شود و آماده کردنش بسیار آسان است. اگر به تجربه طعم این غذا علاقمندید در ادامه با طرز تهیه آش ماشاب قم همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه آش ماشاب

ماش: یک و نیم پیمانه

لوبیا چشم بلبلی، برنج و گندم: از هر کدام نصف پیمانه

سیب زمینی نگینی خردشده: یک عدد

کدو حلوایی نگینی خردشده: یک پیمانه

عدس: یک پیمانه

گوشت ران یا گردن گوسفند پخته و ریش ریش شده: ۲۰۰ گرم

پیاز سرخ شده: سه عدد

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

آب گوشت، کشک و نعناع: به میزان لازم

طرز تهیه آش ماشاب

معرفی طرز تهیه آش ماشاب قم

طرز تهیه آش ماشاب قم

در ابتدا باید حبوبات را بشویید و به صورت جداگانه چند ساعت خیس کنید . سپس برنج و گندم را هم شسته به همراه حبوبات خیس خورده با مقداری زردچوبه و نصف پیاز سرخ شده داخل قابلمه ای بریزید و قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا جوش زده و با حرارت کم به آرامی بپزد. وقتی حبوبات نیمه پخت شدند، می توانید سیب زمینی، کدو حلوایی، آب گوشت و نمک و فلفل را به داخل قابلمه اضافه کنید تا همه مواد با حرارت ملایم پخته شده و جا بیفتند. وقتی آش را از روی حرارت برداشتید، باید نصف گوشت ریش ریش شده را داخل آن بریزید و نصف دیگر را هنگام سرو همراه با مقداری پیاز داغ و سیر داغ و کشک و نعنا برای تزئین روی آش استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد ماشاب

غذای محلی ماشاب حدودا ۳۰ دقیقه زمان برای آماده سازی مواد اولیه لازم دارد و حدودا ۳ ساعت نیز زمان پخت این غذا است. می توانید این آش را در وعده های ناهار و شام سرو کنید یا به هنگام سحری و افطار نوش جان کنید. این مواد ذکر شده برای ۶ نفر مناسب است .

در  ادامه می خواهیم در مورد خواص مواد استفاده شده در این آش برایتان بگوییم:

خواص ماش

معرفی طرز تهیه آش ماشاب قم

آش ماشاب قم

ماش یکی از حبوبات سرشار از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان و مواد مغذی است. این حبوبات کوچک شامل منگنز، پتاسیم، منیزیم، فولات، مس، روی و انواع ویتامین های B است و در پخت غذاهای زیادی از ماش استفاده می کنند. همچنین در مقابله با برخی بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و چاقی برای بدن مفید است.

چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی نیز می‌ تواند سطح کلسترول را پایین نگه دارد. این لوبیا سرشار از فیبر و پروتئین است که نقش مهمی در کاهش میزان کلسترول دارد. لوبیا چشم بلبلی مخصوصا نوع سفید شیری، قهوه‌ای روشن، سیاه و قرمز سرشار از آنتی‌ اکسیدان ویتامین A و ویتامین C است.

سیب زمینی

سیب زمینی ماده خوراکی بسیار خوشمزه سرشار از بتاکاروتن است و نشاسته موجود در سیب زمینی برای تامین انرژی بدن مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین سیب زمینی به عنوان چهارمین غذای پرمصرف جهان بعد از برنج، گندم و ذرت است.

کدو حلوایی

کدو حلوایی نیز سرشار از کاروتنوئیدهاست و به دلیل وجود بتاکاروتن برای تقویت و محافظت حس بینایی مفید است.

پیاز

پیاز حاوی موادی برای رقیق شدن خون است که از حملات قلبی پیشگیری می کند. کورستین موجود در پیاز توانایی مبارزه با بیماری های قلبی را دارد و به عنوان ضد عفونی کننده و ضد التهابی مصرف می شود. پیاز می تواند از پوکی استخوان و خطر ابتلا به مشکلات مربوط به استخوان ها جلوگیری کند.

با توجه به خواص اشاره شده از مواد تشکیل دهنده آش ماشاب می توان چنین نتیجه ای به دست آورد که ماشاب سرشار از ویتامین است و باعث افزایش سلامتی می شود. مصرف این غذا در فصل های پاییز و زمستان خالی از لطف نیست.

در ادامه می توانید با طرز تهیه ماش ماشک قم آشنا شوید.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران