طرز تهیه آش کدو یزد

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه آش کدو غذای محلی یزد

غذاهای محلی نشان از هویت هر منطقه، سبک زندگی، و محصولات دامی و کشاورزی آن منطقه دارند. در برخی از مناطق حتی غذاهایی مختص هر فصل وجود دارد که یزد یکی از این استان‌‌ها است و غذاهایی مخصوص هر فصل دارد. این استان که بیشتر به خاطر بافت تاریخی و بادگیرهایش شناخته می‌شود، آش‌های بسیار خوشمزه‌ای دارد. می‌توان به جرات گفت یزدی‌ها تقریبا از هر محصول کشاورزی‌ای، آش دارند! گرچه آش شولی این استان مشهور شده اما آش کدو آن نیز بسیار خوشمزه بوده و ارزش حداقل یکبار امتحان را دارد. برای آشنایی با طرز تهیه این آش خوشمزه ادامه مطلب را همراه ما باشید.

یزد- تفت

طرز تهیه آش کدو یزد

آش کدو یزد

یزد به دلیل حفظ بافت تاریخی و کهن خود، از جمله استان‌های جذاب به لحاظ تاریخی به شمار می‌رود. البته نزدیکی به کویر نیز از دیگر جذابیت‌های این استان به شمار می‌رود. از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این شهر که بگذریم به غذاهای خوشمزه آن می‌رسیم. آش‌ها در میان غذاهای سنتی و محلی یزد از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. یزدی‌ها انواع مختلفی از آش‌ها را دارند. آش کدو یکی از انواع این آش‌ها است. درست است که آش کدو با عنوان آش کدو یزد شناخته شده اما در واقع این آش محلی تفت است. تفت از جمله مناطق خوش آب و هوای استان یزد به شمار می‌رود که با باغ‌های انار خود، هر گردشگر و مسافری را شیفته خود می‌کند. تفت علاوه بر انارهای شیرین و خوشمزه خود، به قنات‌ها و کانال‌های آبی زیرزمینی نیز مشهور است و یکی از دلایل سفر گردشگران به تفت بازدید از همین قنات‌ها است. گذشته از قنات‌ها سایر جاذبه‌ها تفت نیز دیدنی هستند. جاذبه‌های تفت شامل مجموعه شاه ولی، باغ صدری، اقامتگاه بوم گردی نارتی تی، آبشار دره گاهان، کوه عقاب، و برفخانه طرزجان است. اگر روزی مسافر یزد و یا تفت شدید حتما عطر و بوی آش کدو را در کوچه پس کوچه‌های شهر خواهید شنید. اما چرا تفتی‌ها کدو را به عنوان ماده اصلی آش خودانتخاب کرده‌اند؟

کدو حلوایی

طرز تهیه آش کدو یزد

آش کدو یزد

کدو حلوایی میوه گیاهی علفی با گل‌های زرد رنگ است. کدو حلوایی در بسیاری از نقاط ایران به صورت ترشی و مربا استفاده می‌شود اما در استان یزد، این میوه سر از آش درآورده است! چرایش را می‌توان در خواص کدو یافت. به طور کلی کدوها ادرار آور و تب بر هستند. گفته می‌شود کدو حلوایی در رفع یرقان( زردی)، نرم کردن سینه و آسان نمودن سرفه تاثیر چشم گیری دارد. تخم کدو نیز خالی از خواص نیست. تخم این میوه ضد کرم می‌باشد و مصرف آن به بزرگسالان و کودکان توصیه می‌شود. کدو باعث رفع غم و غصه است و مصرف آن با عدس باعث نرمی قلب می‌شود. خوردن کدو قوای جسمی و مغز را تقویت، سردرد- بی‌خوابی و خستگی را رفع، و در درمان قولنج، صفرا، و یبوست( صبح‌ها به صورت ناشتا میل شود) تاثیرگذار است. اگر کدو حلوایی پخته و به صورت خود بمالید، پس از نیم ساعت چهره‌‌ای شاداب، براق و زیبا خواهید داشت. این‌ها فقط بخشی از خواص این میوه هستند. حال که با خواص کدو آشنا شدیم بد نیست به تهیه آش کدو بپردازیم.

طرز تهیه آش کدو

– ۲۵۰ گرم کدو حلوایی خرد شده( پوست آن نیز گرفته شود)

– ۵۰۰ گرم لوبیا قرمز

– ۵۰ گرم ماش

– ۵۰ گرم برنج

– ۳ قاشق غذاخوری پیازداغ

– کمی هم نمک وفلفل و دارچین

طرز تهیه: لوبیاها و ماش‌ها را( جداگانه) بپزید. پس از اینکه برنج را شستید آن را با ۲ لیوان آب و کمی نمک در یک قابلمه قرار داده و بگذارید تا در حرارت و باشعله‌ای ملایم پخته و نرم شود. پوست کدو حلوایی را گرفته و آن را خرد کنید. پس از اینکه برنج پخته شد، کدو حلوایی را به آن اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس لوبیا و ماش را به آن اضافه کرده و به اندازه دلخواه نمک و فلفل به آن بیفزایید. اجازه دهید تا آش کاملا جا بیافتد، سپس پیازداغ و دارچین را به آن اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه شعله را خاموش کنید. آش کدو شما آماده سرو است.

آش کدو از جمله غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه استان یزد است. موادی که در طرز تهیه این آش استفاده می‌شوند هریک به تنهایی خواص فراوانی دارند. اما به طور کلی می‌توان گفت مصرف آن کدو برای بیماران دیابتی و افراد مستعد به این بیماری، توصیه می‌شود. بانوان یزدی این غذا را در ایام زمستان و فصول سرد می‌پزند تا خانواده و عزیزان از فواید مواد استفاده شده در آش کدو بهره برده و زمستان را بدون بیماری و به سلامت پشت سر بگذارند.

حتما بخوانید: طرز تهیه آش شولی شلغم یزدی ، طرز تهیه آش آلو یزدی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران