طرز تهیه آش گوجه سبز تبریزی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه آش گوجه سبز تبریزی ( الچه آشی )

با آمدن بهار، گوجه سبز اولین میوه ایست که برای همه دلبری می کند. در اکثر شهرهای ایرانی و به خصوص کسانی که به غذاها و میوه های ترش علاقه داشته باشند، آش گوجه سبز طرفداران زیادی دارد. این آش ملس به عنوان پیش غذا و حتی غذای اصلی نیز سرو می شود و یکی از آش های نوبرانه بهاری است که با نام آش بهارانه نیز معروف است ولی محتویات و روش طبخ آن در شهرهای مختلف کمی متفاوت است. در مطلب امروز طرز تهیه آش گوجه سبز که الچه آشی تبریز نیز نامیده می شود را از زبان کدبانوی تبریزی بخوانید.

مواد لازم برای پخت آش گوجه سبز

معرفی طرز تهیه آش گوجه سبز تبریزی

طرز تهیه آش گوجه سبز تبریزی

گوجه سبز: ۷۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

لوبیا قرمز یا نخود: ۱ پیمانه

سیر: چند حبه

پیاز: ۲ عدد

عدس: ۱ پیمانه

بلغور گندم: ۲ پیمانه

سبزی آش: یک کیلوگرم

نعناع خشک: به مقدار لازم

نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل اولیه پخت الچه آشی

بهتر است نخود یا لوبیا قرمز را از یک روز قبل در آب بخیسانید و چند باری آب آن را عوض کنید. یک ساعت قبل از شروع طبخ نیز بلغور و عدس را خیس کنید و گوشت را از فریزر بیرون بیاورید. سبزی این آش شامل ریحان، تره، شوید، جعفری، گشنیز و اسفناج است، سبزی را پاک و خرد کنید.

طرز تهیه آش گوجه سبز

در مرحله اول لوبیا را با مقداری آب (۲ لیوان) روی شعله بگذارید تا نیم پز شود، بعد از نیم پخت شدن لوبیا، عدس را به آن اضافه کنید. زمانی که به پخت عدس نزدیک می شوید، بلغور گندم را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا این حبوبات پخته شوند، در قدم بعدی و بعد از پخت بلغور باید مقداری آب جوش و سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزند.

در این فاصله، یکی از پیازها را رنده و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید، بعد از افزودن ادویه آن را به شکل قلقلی ریز دربیاورید و این کوفته قلقلی ها را در روغن تفت دهید و داخل آش بریزید.

در مرحله بعدی پیاز دیگری را به صورت نگینی خرد کنید و با زردچوبه، روغن و ادویه تفت دهید و بعد از سرخ شدن به آش اضافه کنید. سپس گوجه سبزها را بشورید و داخل آب جوش بیاندازید تا پخته شوند و بعد از آبکش، آن ها را داخل آش بریزید و بگذارید آش جا بیافتد.

در مرحله آخر باید مقداری سیر داغ و نعنا داغ درست کنید و بعد از افزودن به آش ۵ دقیقه منتظر بمانید و شعله را خاموش کنید، حالا آش آماده سرو است.

نکات پخت الچه آشی

بعضی از کدبانوهای تبریزی برای خوش طعم شدن آش مقداری عصاره گوشت یا آب قلم نیز به آش اضافه می کنند.

برای ملس شدن بیش تر این آش می توانید مقداری آلبالو نیز داخل آش بریزید.

بسته به آب و هوا و سلیقه خود می توانید این آش را به صورت خیلی تند طبخ کنید.

در برخی از شهرها از رشته خام نیز در پخت آش گوجه سبز استفاده می کنند که باعث می شود آش بیش تر لعاب دار شود.

حتما حبوبات را از قبل خیس کنید تا باعث نفخ نشوند و فراموش نکنید که نباید حبوبات در آب گرم خیس بخورند چون مانع پخت کامل آن ها می شود.

اگر سبزی کافی برای پخت این آش نداشتید می توانید فقط از تره و ریحان استفاده کنید.

خواص آش گوجه سبز

طبق مطالعاتی که انجام شده، این آش به خاطر داشتن انواع ویتامین ها مثل ویتامین B12، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، فیبر، کربوهیدرات، آهن و فسفر برای مقابله با کم خونی معجزه می کند. ضمنا این آش عملکرد معده و روده ها را بهبود می بخشد و برای همین برای مبتلایان به یبوست غذای فوق العاده ای است.

مطالب مرتبط: طرز تهیه خورش گوجه سبز همدان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران