طرز تهیه آش گوشواره خراسانی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آش گوشواره خراسانی

شاید نام آش گوشواره برایتان آشنا باشد. آش گوشواره که به زبان محلی آش دیشوره نامیده می‌شود از غذاهای محلی و سنتی معروف استان خراسان است. این آش در مناطق مختلف ایران به روش‌های متفاوت تهیه و طبخ می‌شود و مردم آذربایجان نیز آش گوشواره را به روشی مشابه روش خراسانی‌ها تهیه کرده و آن را آش جوشواره می‌نامند. اگر می‌خواهید به تنوع آش‌هایی که برای خانواده‌تان می‌پزید، اضافه کنید، با طرز تهیه و پخت آش گوشواره خراسانی که بسیار خوشمزه است، آشنا شوید و حتما امتحانش کنید. مطمئن باشید از امتحان آش گوشواره خراسانی بسیار خرسند شده و لذت خواهید برد.

دستور پختی که در اختیارتان قرار می‌گیرد، مناسب ۶ نفر است.

زمان آماده سازی آش گوشواره ۳۰ دقیقه و مدت زمان انتظار و پخت ۲ ساعت است.

مواد لازم برای خمیر آش گوشواره:

آرد ۳ پیمانه

آب یک دوم پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

نمک نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای مواد میانی آش گوشواره (کوفته سر گنجشکی)

پیاز رنده شده ۱ عدد

گوت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

زردچوبه مقداری

نمک و فلفل به مقدار لازم

مواد لازم برای طرز تهیه آش گوشواره خراسانی

آب ۴ لیوان

کره ۵۰ گرم

سرکه یک چهارم پیمانه

پیاز نگینی ۱ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

نخود ۱ پیمانه

نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری

جعفری و گیشنیز مقداری (برای تزئین)

طرز تهیه خمیر آش گوشواره خراسانی

برای درست کردن خمیر آش گوشواره یک عدد تخم مرغ را با مقداری آب و نمک مخلوط کرده و کم کم آرد را به مخلوط اضافه می‌کنیم. هنگام اضافه کردن آرد دقت داشته باشید تا به میزانی که آرد لازم است و خمیر به دست نمی‌چسبد، اضافه کنید. پس از آن که خمیر آماده شد، آن را داخل کاسه‌ای قرار داده و رویش را با سلفون بپوشانید (داخل سلفون هم می‌توانید قرار دهید و بپیچید) و اجازه دهید خمیر به مدت نیم ساعت استراحت کند. پس از نیم ساعت خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و به وسیله وردنه به اندازه ۲ میلی متر خمیر را باز کرده و با کمک چاقو خمیرهای مربع شکل ۲ سانتی متری ببرید و کنار بگذارید.

طرز تهیه مواد میانی آش گوشواره

در این مرحله قرار است برای آش گوشواره کوفته‌های کوچک سر گنجشکی آماده کنیم. برای این کوفته‌ها بایستی گوشت چرخ کرده را با پیاز نگینی رنده شده و فلفل و نمک مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید. در صورت تمایل می‌توانید به مخلوط گوشت زردچوبه نیز اضافه کنید. پس از ورز دادن گوشت به اندازه یک فندق از گوشت برداشته و در دستتان گرد کنید و به شکل کوفته ریز دربیاورید. پس از آن که کوفته‌های ریز آماده شدند، آن‌ها را داخل روغن  تفت دهید.

حال خمیرهایی که آماده کرده بودید، یکی یکی در دست بگیرید و داخلشان یک عدد کوفته ریزه قرار داده و کامل از هر طرف خمیر را ببندید.

طرز تهیه آش گوشواره

کره، پیاز، نعناع خشک و رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه تفت دهید و سپس آب را به آن اضافه کنید. بعد از آن که آب داخل قابلمه به جوش آمد، خمیرهای گوشواره‌ای که با کوفته‌های ریز پر و آماده کرده‌اید، داخل قابلمه بریزید. گوشواره‌ها را هم بزنید و سپس نخودهای پخته شده را اضافه کنید.

بعد از این که آش چند قل خورد و جوشید، سرکه را اضافه کنید.

اجازه می‌دهیم آش کمی با حرارت ملایم بپزد و سپس اجاق را خاموش می‌کنیم.

آش گوشواره را داخل ظرف مورد نظرتان بکشید و روی آن را با جعفری و نعناع داغ تزئین کنید.

آش گوشواره آماده است. نوش جان کنید و لذت ببرید!

نکاتی که در طرز تهیه آش گوشواره باید توجه کرد:

  • خیس کردن نخودها را از یک شب قبل فراموش نکنید. برای گرفتن نفخ نخودها حتما آب نخود را ۳ مرتبه عوض کرده و یک عدد خیار از وسط ببرید و داخل آب نخود خیس شده قرار دهید.
  • در صورتی‌که عوض کردن آب نخودها را فراموش کرده باشید، می‌توانید نخودها را بجوشانید و آبشان را خالی کنید تا نفخشان گرفته شود.
  • برای پیش‌گیری از احتمال وارفتگی خمیرهای گوشواره، بهتر است خمیر را در حد امکان به خوبی ورز دهید و زمانی که آب آش در حال جوشیدن است، آن‌ها را داخل قابلمه بریزید.
  • زمانی که گوشواره‌ها هنگام پخت به سطح می‌آیند، یعنی کامل پخته شده‌اند.
  • اضافه کردن سرکه به آش درهنگام پخت اختیاری است. در صورت تمایل می‌توانید سرکه را در زمان سرو به آش اضافه کنید.

مطالب مرتبط: ساطری پلو خراسان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران