طرز تهیه آش یخ آذربایجان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه آش یخ آذربایجان

به جرات می توان گفت هیچ جای دنیا به اندازه کشور ما به غذا اهمیت داده نمی شود. ایران دارای غذاهای محلی متنوع و خوشمزه ای است که در کشورهای دیگر چنین چیزی به چشم نمی خورد. کشور ما در مورد فرهنگ غذا دارای رسم و رسوم خاصی است و مردمانش سلیقه های بسیار عالی و جذابی در طبخ غذاها دارند. از شمال تا جنوب کشور بر اساس شرایط آب و هوایی و محصولاتی که رشد می کنند، غذای محلی متنوعی وجود دارد. بخاطر همین تنوع بالای غذایی نمی توان به طور جدی گفت کدام غذا در چه شهری از ایران بهتر از شهرهای دیگر است. هر غذایی طعم خود را دارد و همگی به نوبه خود جزو غذاهای خوشمزه هستند که از خوردنشان سیر نمی شوید. اگر شما هم اهل آشپزی و غذاهای متنوع هستید در ادامه با طرز تهیه آش یخ آذربایجان همراه شوید.

معرفی طرز تهیه آش یخ آذربایجان

طرز تهیه آش یخ آذربایجان

فرهنگ و تمدن استان آذربایجان شرقی نیز ریشه در تاریخ ایران دارد. مکان‌های تاریخی، آداب و رسوم، موسیقی، لباس‌های محلی همگی اصالت آذربایجان را نشان می دهند که در این میان نیز غذاهای سنتی و محلی این استان شهرت زیادی در بین مردم شهرهای دیگر ایران، حتی در میان مردم جهان دارند. آب‌‌و‌هوا و خاک حاصلخیز موجود این منطقه باعث رونق در پرورش دام‌ و کشاورزی در شهرهای مختلف شده که در تهیه غذاهای این منطقه از این مواد تازه و طبیعی استفاده می شوند. غذاهای این استان به چند مورد مشهور کوفته یا کباب ختم نمی شود. غذاهای آذربایجان شرقی خوشمزه و خوش رنگ و بو هستند. آش در میان ایرانی ها طرفداران زیادی دارد، به طوری که هفته ای چند بار انواع آش در سفره های ایرانی به چشم می خورد. در این مقاله نیز می خواهیم در مورد طرز تهیه آش یخ یکی از غذاهای خوش نام و خوشمزه آذربایجان برایتان بنویسیم؛ غذایی که حتی با شنیدن نامش خنک می شوید و برای روزهای گرم تابستان یکی از انتخاب های بی نظیر است.

مواد لازم برای تهیه آش یخ

برنج آش: ۱۰۰ گرم

ماست ترش محلی: ۵۰۰ گرم

سیر رنده شده: ۲حبه

سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): به میزان لازم

یخ :به میزان لازم

نمک و فلفل :به میزان لازم

طرز تهیه آش یخ

در ابتدا برنج را بشویید و ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس بدهید. سبزی ها را نیزخوب شسته و ریز خرد کنید.

سپس برنج را همراه با یک لیتر آب، نمک، فلفل و سبزی خرد شده روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.

وقتی برنج به حالت شیر برنجی رسید، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش ریز، آش را از روی حرارت بردارید.

در این هنگام باید برای سرد شدن آش آن را داخل یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید سرو کنید یک ملاقه از آش را با دو ملاقه ماست ترش مخلوط کنید و یخ خرد شده را داخل آن بریزد و نوش جان کنید.

نکات طلایی در تهیه آش یخ

آش یخ جزو غذاهای محلی آذربایجان است که زمان آماده سازی مواد اولیه این غذا حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار حدودا ۱ ساعت است.

آش یخ را می توانید در وعده های اصلی ناهار و شام یا پیش غذا یا در هنگام افطار سرو کنید.

مطالب مرتبط: آش گوجه سبز تبریزی ، آش گیلدیک اردبیل



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران