طرز تهیه امگشت پلو خوزستان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه امگشت پلو

استان خوزستان یکی از استان های جنوبی کشورمان است و به دلیل مجاورت با خیلج فارس همواره مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. همان طور که می دانید، غذاهای سنتی هر شهر و استانی نشان دهنده فرهنگ آن منطقه هستند که در سفرتان به هر خطه ای حتما غذاهای محلی شان را امتحان کنید؛ غذاهای جنوب کشور نیز اکثرا گرم و تند بوده و آبزیان دریایی، سبزی های بومی، تمبرهندی و رب انار جزو ضروریات پخت غذا در این ناحیه به شمار می روند. مصرف ماهی در این خطه به قدری زیاد است که می توان ماهی را از اصلی ترین غذاهایشان به حساب آورد. البته به دلیل مجاورت با دریا، در این استان از ماهی زیادی استفاده می شود، ماهی همواره برای بدن بسیار مفید است و در مقابل بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی، فشارخون، بیماری های مغزی، تنظیم ضربان قلبی کمک می کند. همچنین ماهی دارای پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، امگا ۳، املاح معدنی و سرشار از ویتامین است. مصرف ماهی برای همه رده های سنی توصیه می شود، مخصوصا هرچه سن بالا می رود، نیاز بدن به ماهی بیشتر می شود. در این مقاله می خواهیم در مورد غذایی به نام امگشت پلو برایتان بنویسیم. امگشت غذایی تشکیل شده از ماهی است که جزو غذاهای محلی استان خوزستان به شمار می رود و بیشتر مواقع این غذا مخصوص عرب های خوزستان است که از ماهی کباب (قباد) نمک سود شده طبخ می کنند. برای پخت این غذای لذیذ دو دستور پخت وجود دارد که در ادامه هر دو دستور را برایتان خواهیم گفت. پس با طرز تهیه امگشت پلو خوزستان همراه ما باشید.

ماهی قباد

قبل از اینکه طرز پخت این غذا را بگوییم، بهتر است بدانید که یکی از نکات مهم رعایت مسائل بهداشتی در مصرف ماهی قباد تازه اینست که به جای نمک سود شده آن را استفاده کنند. همچنین از ماهی قباد در تهیه تن ماهی نیز استفاده می شود، بدین صورت که ماهی قباد تازه را بعد از تمیز کردن و شستن پر از نمک می کنند و یک روز در یخچال نگهداری کرده و بعد از ۱ روز کامل از  آن استفاده می کنند.

مواد لازم برای تهیه امگشت پلو

برنج: ۴ پیمانه

ماهی: ۵۰۰ گرم

کشمش: ۱ پیمانه

سبزی پلویی (شوید، گشنیز): به مقدار لازم

پیاز: ۱ عدد

روغن: ۲ قاشق غذاخوری

ادویه و زردچوبه: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

دستور شماره یک تهیه امگشت خوزستان

معرفی طرز تهیه امگشت پلو خوزستان

طرز تهیه امگشت پلو خوزستان

برای تهیه این غذای خوشمزه، در ابتدا باید برنج را بپزید که برای این کار باید توجه داشته باشید این برنج معمولی نیست و باید ۵ الی ۷ دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، سبزی پلویی را به آب برنج بیفزایید و بعد آبکش کنید.

ماهی نمک سود شده یا تازه قباد را با مقداری آب و زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی جنوبی ها به مدت ده دقیقه بجوشانید، دقت داشته باشید که ماهی له نشود، اما به نحوی باشد که استخوان آن جدا گردد.

سپس ماهی را آبکش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

در این حین می توانید استخوان های آن را بیرون بکشید و گوشت ماهی را خرد کنید.

در مرحله بعدی باید گوشت های خرد شده را با پیاز، ادویه و کشمش تفت دهید.

هنگام دم کردن برنج آن را وسط برنج بگذارید، یعنی بدین صورت که برنج را داخل قابلمه ریخته و وسط آن را گود کنید، سپس مخلوط ماهی و کشمش و پیاز در این قسمت گودی گذاشته و درب قابلمه را همراه با دمکنی بگذارید تا دم بکشد.

دستور شماره دو تهیه امگشت خوزستان

در روش دوم نیز باید ابتدا برنج را خیس کنید، ماهی را آماده نمک پاشی کرده و مقداری ادویه به آن بیفزایید و در آب گرم بجوشانید.

بعد از اینکه ماهی به طور کامل پخت، آب آنرا بطور کامل باید دور بریزید و ماهی پخته شده را تکه تکه کرده، سپس آن را درون یک ظرف مخصوص در روغن داغ سرخ کنید.

مقداری پیاز و سیر را سرخ کنید.

بعد از پخت ماهی، پیاز و سیر سرخ شده را به ماهی اضافه کنید و با سبزی مخصوص قلیه مخلوط کرده و باری دیگر با پیاز و کشمش و مقداری ادویه تفت دهید.

در این مرحله، نوبت آبکشی برنج می رسد که در این حین نیز باید مواد آماده شده را به صورت لایه لایه درون برنج قرار دهید.

نکات اضافی در پخت امگشت پلو

امگشت پلو به عنوان غذای محلی خوزستان زمان آماده سازی مواد اولیه آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نیز حدودا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است.

امگشت را می توانید در وعده های نهار  و شام به عنوان غذای اصلی سرو کنید .

در ماه رمضان نیز می توانید این غذا را به عنوان سحری و افطار  نوش جان کنید .

توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه ذکر شده در این مقاله برای ۴ نفر مناسب است.

از نکات قابل توجه در مورد پخت امگشت پلو اینست که بعد از اضافه کردن کشمش به مواد داخلی، کشمش ها را زیاد تفت ندهید، زیرا باعث سفتی بیش از حد  آن ها شده و در زیر دندان مزه خوبی ندارند.

مطالب مرتبط: طرز تهیه کبه خوزستانی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران