طرز تهیه انار پلوی شیرازی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه انار پلوی شیرازی

انار پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر شیراز است، همچنین غذای مناسبتی ایرانیان نیز محسوب می شود که در شب یلدا با انارهای خوشرنگ می پزند و نوش جان می کنند. در ادامه می خواهیم طرز تهیه این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را به شما آموزش دهیم؛ بنابراین از همین حالا غذای شب یلدای شما مشخص شد و نگران مهمانی مراسم یلدا نباشید. انار پلوی شیرازی به دلیل داشتن انار به عنوان نماد یلدا، غذایی کاملا یلدایی محسوب می شود. البته در شهر قزوین نیز انار پلو می پزند که تفاوتی با روش تهیه شیرازی ها ندارد و دستور پخت یکسانی دارند؛ در هر دو شهر انار پلو را هم با مرغ و هم با گوشت می پزند. اگر می خواهید انار پلوی مخصوص شب یلدا را با تمام ترفندها برای بیشتر خوشمزه شدن یاد بگیرید با ما همراه باشید تا طرز تهیه انار پلوی شیراز را مرحله به مرحله یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه انار پلوی شیرازی

برنج: ۴ پیمانه

دانه انار: ۲ پیمانه

سینه مرغ ۳ عدد

پیاز متوسط: ۲ عدد

چوب دارچین: ۱ عدد

خلال پسته نصف پیمانه

گشنیز خرد شده: ۱٫۵ پیمانه

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه انار پلوی شیرازی

معرفی طرز تهیه انار پلوی شیرازی

طرز تهیه انار پلوی شیرازی

در ابتدا باید درون قابلمه ای آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. در این حین یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به ۴ قسمت تقسیم کنید و داخل آب جوش بریزید. سپس چوب دارچین و سینه مرغ ها را با هم در آب در حال جوش قرار دهید و حرارت را ملایم کنید، درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا خوب پخته شوند. پس از پخته شدن سینه مرغ ها از قابلمه بیرون بیاورید و منتظر باشید تا خنک شوند، سپس ریش ریش کرده و کنار بگذارید. پیاز دوم را نیز پوست گرفته و روی تخته نگینی ریز خرد کنید، سپس در تابه ای روغن ریخته و پیازها را داخل روغن تفت دهید تا نرم شوند. حال باید گشنیز، سینه مرغ های ریش شده و خلال پسته و دانه های انار را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا خوب مخلوط شوند، حدودا بعد از ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید. در قابلمه ای دیگر آب را همراه با کمی نمک روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوشد و بعد برنج را شسته و داخل آب در حال جوش بریزید و هم بزنید؛ حدودا ۵ دقیقه اجازه دهید تا برنج بپزد، سپس برنج ها را امتحان کنید، اگر اطراف برنج پخته شود و مغز آن کمی سفت بماند باید برنج را آبکش کنید. بار دیگر قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کف آن روغن بریزید و با کفگیر کم کم مقداری از برنج را کف قابلمه ریخته و یک لایه از مایه انار روی برنج بریزید، مجددا یک لایه برنج و یک لایه مایه انار بریزید تا اینکه مواد تمام شود. درب قابلمه را گذاشته و روی حرارت زیاد قرار دهید تا داخل برنج بخار بپیچد، سپس حرارت را کم کنید و پس از ۴۵ دقیقه الی ۱ساعت انار پلو شیرازی شما آماده است. غذا را در دیس مورد نظر کشیده و مقداری از پلو را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و روی دیس را تزئین کنید. همچنین برای تزئین می توانید از دانه های انار و خلال پسته استفاده کنید.

نکات طلایی در مورد تهیه انار پلوی شیرازی

انار پلو جزو غذای اصلی در وعده های ناهار و شام سرو می شود. زمان آماده سازی مواد اولیه این غذا حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت آن حدودا یک ساعت است. توجه داشته باشید مواد ذکر شده مناسب تهیه غذا برای ۴ نفر است، شما برحسب تعداد مهمانی که دارید می توانید مواد را کم یا زیاد کنید.

مطالب مرتبط: شکر پلو شیراز ، پاچه پلو شیرازی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران