اُماچو یا آش شولی کرمانی + طرز تهیه و خواص

  • اُماچو یا آش شولی کرمانی + طرز تهیه و خواص
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

 اُماچو یا آش شولی کرمانی یکی از غذاهای محلی استان کرمان است و  از نظر غذایی جایگاه خاصی در بین خانواده های کرمانی دارد. این آش منبع خوبی از املاح و ویتامین ها در رژیم غذایی افراد است که امروزه مورد کم توجهی قرار گرفته است.

مواد لازم جهت تهیه اُماچو یا شولی کرمانی

سبزی آش شامل گشنیز، شوید، جعفری، شنبلیله، تره و اسفناج:  جمعاً ۱ کیلو (شنبلیله کمتر و اسفناج بیشتر)

آرد گندم: ۱ لیوان

چغندر رنده شده: ۱ کیلو

عدس: ۲ پیمانه

زردچوبه و نعنا خشک: مقداری

نمک:مقداری

ادویه شامل زیره سیاه، تخم شوید، گل پر، زنیان و سیاه دانه: جمعا ۵۰ گرم

طرز تهیه اُماچو یا شولی کرمانی

مقداری آب را جوش آورده و سبزی ها و چغندر رنده شده را اضافه کرده و می گذاریم تا بپزد.

عدس را چند ساعت قبل خیس کرده و آرد را در مقداری آب با همزن کاملا مخلوط می کنیم. پس از پخت سبزی آب و آرد را کم کم اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا گلوله نشده و ته نگیرد. در همین زمان نمک را نیز اضافه می کنیم.

سپس عدس را اضافه کرده و اجازه می دهیم تا عدس ها بپزد و شولی کم کم جا بیفتد.

در اواخر پخت ادویه (آسیاب نشده) را داخل آن می ریزیم و در آخر هم زردچوبه و نعنا داغ را آماده کرده و آن را به شولی آماده شده اضافه و تزئین می کنیم در زمان مصرف به دلخواه کمی تلف (قرقروت) اضافه و میل می کنیم.

نوش جان!

خواص درمانی اُماچو یا شولی کرمانی

۱- تقویت سیستم ایمنی بدن

۲- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

۳- پاک و ضد عفونی کننده معده و روده

۴- درمان کم خونی

۵- سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران

  • سمیرا در ۲۷ آذر ۱۳۹۴

    اوووم عالیه شولی من مه عاشقشم مخصوصا با تلف و ابغوره .