طرز تهیه بادمجان گوده گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

بادمجان گوده گیلان

یکی از غذا‌های محلی در استان گیلان که خوراک گیاهی نیز محسوب می‌شود، غذایی بسیار لذیذ است که علاوه بر طعم فوق‌العاده‌اش، خواص بی‌نظیری نیز دارد. با توجه به مواد تشکیل‌دهنده اصلی‌ این غذا که بادمجان، گردو و رب انار است، همگی دارای ارزش غذایی بالایی هستند. بادمجان که در اکثر غذا‌های محلی شمالی وجود دارد و به‌تنهایی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. اگر بخواهیم در مورد خواص بادمجان بگوییم، می‌توان به پیشگیری از لخته خون، هضم بهتر غذا، کنترل قند خون، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوان‌ها، مراقبت از پوست، داشتن قلبی سالم اشاره کرد.

در ادامه می‌خواهیم مواد موردنیاز و طرز تهیه بادمجان گوده گیلان را توضیح دهیم.

مواد لازم:

طرز تهیه بادمجان گوده گیلان

بادمجان گوده گیلان

گردو ۱ و ۱/۲ لیوان

بادمجان بزرگ ۲ عدد

گوجه‌فرنگی ۲ عدد

پیاز ۱ عدد

سیر ۵ حبه

رب انار ۴/۱ لیوان

تمبر هندی ۴/۱ لیوان

جعفری تازه ۱ دسته

نمک  ۱/۲ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه ۲/۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه بادمجان گوده گیلان:

در ابتدا باید پوست بادمجان‌ها را بکنید و یک برش طولی روی بادمجان‌ها ایجاد کنید طوری که دو طرف از هم جدا نشود، سپس به نمک آغشته کرده و مدتی کنار بگذارید، ترجیحاً جلوی نور آفتاب بگذارید تا تلخی بادمجان‌ها برود.

در مرحله بعدی سراغ گوجه‌ها بروید و سرشان را برش داده و داخل گوجه‌ها را خالی کنید، سپس گوجه‌ها را نیز کنار بگذارید.

حالا نوبت مواد داخلی رسیده که در ابتدای این مرحله تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش ریخته، چند دقیقه صبر کنید تا نرم شود، سپس با قاشق هم بزنید تا حل شود و سپس از صافی عبور دهید.

پیاز را به صورت خیلی ریز خردکرده و در تابه باکمی روغن تفت‌داده تا طلایی شود.

سیر را له یا رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و باهم کمی تفت دهید.

گردو را پودر کرده یا با چرخ‌گوشت چرخ‌کرده و به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

جعفری ساطوری شده را نیز اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کشیده شود.

سپس مخلوط‌کن به وسط می‌آید که پیاز، سیر، گردو، تمبر هندی، جعفری آماده‌شده و رب انار را داخل آن ریخته و خوب مخلوط‌کنید. در این مرحله می‌توانید محتویات داخل گوجه را نیز اضافه کنید و ۳/۱ لیوان آب اضافه کنید تا مخلوط خشک نباشد، سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و از این مواد داخل بادمجان‌ها و گوجه‌ها بریزید. سپس در یک قابلمه چند قاشق روغن ریخته و بادمجان‌ها و گوجه‌ها را درون آن سرخ‌کنید، نصف لیوان آب نیز داخل قابلمه ریخته و درب آن را گذاشته اجازه دهید تا بجوشند و پخته شوند. بعد از ۳۵ الی ۴۰ دقیقه می‌توانید خورشت بادمجان گوده را همراه با برنج سرو کنید.

نکته: بهتر است برای این غذای، بادمجان‌ها تازه، کم تخم، جوان و باپوستی براق و از نوع قلمی باشند.

مطالب مرتبط: طرز تهیه خورشت چغرتمه گیلان، طرز تهیه ترشه شامی گیلان

حتما بخوانید: خانه معلم گیلان، ارستوران های یکسان سازی سپاه در گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران