طرز تهیه برنج کاسه ای آذری

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه برنج کاسه ای آذری

حتما درباره غذاهای خطه آذری زبان کشورمان بسیار شنیده‌اید و از هنر آشپزی کدبانوهایشان باخبر هستید. معمولا آذربایجان با غذاهای خوشمزه و لذیذش در میان مردم ایران شناخته می‌شود و کسانی که از این غذاها می‌خورند و امتحان می‌کنند، صحت این آوازه را تائید می‌نمایند.

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای آذری، برنج کاسه ای است که میان مردم محلی نیز بسیار طرفدار دارد. همان طور که می‌دانید، برنج و پلو از غذاهای محبوب ایران زمین هستند و بخش عمده غذاهای اصلی ایرانی را تشکیل می‌دهند. حال اگر این غذای اصلی با ترفند خاص و متفاوتی تهیه گردد، قطعا لذت متفاوت و بی‌نظیری خواهد داشت. برای آن‌که تنوعی به سفره منزلتان ببخشید و اعضای خانواده‌تان را با غذایی متفاوت و خوشمزه شگفت‌زده کنید، این بار برای ناهار یا شامتان برنج کاسه ای آذری آماده کنید. مطمئن باشید همه از این پذیرایی زیبا و لذیذتان تا مدت‌ها تعریف خواهند کرد.

کافی است تا یک بار برنج کاسه ای آذری را امتحان کنید، زین پس این غذا مهمان سفره‌هایتان خواهد شد و در وعده‌های غذایی‌تان جای خواهد گرفت.

طرز تهیه برنج کاسه ای آذری را با مهم‌ترین و ریزترین نکات قابل توجهش برایتان آماده کرده‌ایم. امیدواریم که لذت ببرید.

مواد لازم برای برنج کاسه ای آذری

برنج: ۳ پیمانه

ذرت: ۱ پیمانه

نخود فرنگی: ۱ پیمانه

هویج خرد شده: ۲ عدد

گوشت مرغ: ۲۵۰ گرم

پیاز خرد شده: ۲ عدد

خلال بادام یا پسته شامی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، ادویه (زرچوبه، دارچین، پودر کاری و تخم گیشنیز) و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه برنج کاسه ای آذری

قبل از هر کاری، برنج را در مقداری آب همراه با نمک خیس کنید. (سعی کنید در خیس کردن برنج از سنگ نمک به اندازه لازم استفاده کنید. زیرا در این صورت برنجتان خوش طعم شده، خرد نمی‌شود و همچنین، خاصیت سنگ نمک بیشتر از سایر نمک‌ها است و ضرر خیلی زیادی ندارد.)

در مقداری روغن پیازهای خرد شده را بریزید و همراه زردچوبه سرخ کنید. اگر می‌خواهید غذایتان خوش عطر و طعم باشد، مقداری زعفران دم کرده به پیازداغ‌ها اضافه کنید تا طعم و بوی خوشی به خود بگیرند.

آب برنج خیس خورده را بگیرید و به پیاز اضاف کنید.

سپس، ادویه‌ جات دارچین، زردچوبه، پودر کاری، تخم گیشنیز، نمک و فلفل را به برنج اضافه کرده و به روی اجاق یا حرارت متوسط چند دقیقه‌ای تفت دهید. سپس، مقداری روغن به مواد اضافه کرده و هم بزنید.

پس از آن‌که برنجمان با ادویه جات خوب مخلوط شد، نخود فرنگی، ذرت و هویج آب پز خرد شده را همراه با زرشک، خلال پسته یا بادام به آن اضافه می‌کنیم. سپس، ۳ لیوان آب هم به رویشان می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم به روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا تمامی مواد باهم بپزند. (ذرت و نخود فرنگی به صورت کنسرو بوده و یا از قبل پخته شده باشند.)

کاسه ای که برای تهیه این برنج در نظر گرفته‌اید، چرب کنید و کف آن مقداری خلال بادام بریزید.

مرغی را که از قبل پخته و ریش ریش کرده‌اید، به ترتیب بعد از برنج به صورت لایه به لایه داخل کاسه بریزید. (به ترتیب برنج، مرغ.)

در صورت تمایل می‌توانید برای پشواندن آخرین لایه از کاسه، سیب زمینی رنده کرده و به روی لایه آخر بریزید.

از قبل درجه فر را به روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید. کاسه برنج را به مدت نیم ساعت و بدون هیچ پوششی داخل فر قرار دهید. (در صورتی که از سیب زمینی رنده شده برای لایه آخر کاسه برنج استفاده نکنید، بهتر است روی کاسه را با کاغذ فویل آلومینیومی بپوشانید و سپس داخل فر قرار دهید.)

پس از نیم ساعت، برنج کاسه ای آذری شما آماده است و می‌توانید نوش جان کنید.

از پیازداغ، زرشک، خلال پسته و بادام می‌توانید برای تزئین روی برنج استفاده کنید.

همچنین، لازم به ذکر است که در صورت تمایل می‌توانید به جای کاسه، از قالب‌هایی با اشکال متفاوت نیز برای تهیه برنج کاسه ای آذری استفاده کنید.

نکات تکمیلی که در تهیه برنج کاسه ای آذری باید توجه کنید

  • این دستور و مقدار مواد اولیه‌ای که ذکر شده است، مناسب تهیه برای ۳ نفر هستند.
  • مدت زمانی که برای آماده کردن مواد اولیه و مایحتاج این غذا لازم است، ۲حدود ساعت بوده و زمان پخت و انتظار آن حدود نیم ساعت (۳۰ دقیقه) طول می‌کشد.
  • برنج کاسه ای آذری مناسب صرف برای وعده‌های غذایی ناهار و شام است.
  • برنج کاسه ای آذری از غذاهای محلی- آذربایجانی می‌باشد.

امیدواریم که لذت برده باشید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه ریزه کوفته آذربایجان، آش کلم برگ تبریز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران