طرز تهیه بشته واش کندلوس

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

بشته واش کندلوس

غذاهای سنتی به دلیل مواد اولیه و سبزیجات محلی عطر و طعم متفاوتی دارند که مزه‌اش تا مدت‌ها در ذهن می‌ماند و بسیاری نیز تلاش می‌کنند تا با تهیه دستوری مشابه طعمی مشابه را ایجاد کنند. هر شهر و استانی از ایران غذاهای سنتی خاص خود را دارد اما غذاهای شمال کشور به دلیل تعدد سفر به این منطقه شناخته شده‌تر هستند. بشته واش از غذاهای خوشمزه و سنتی مازندرانی‌ها است که طعمی بسیار متفاوت از دیگر خوراک شمالی دارد. پس همراه ما باشید تا طرز تهیه بشته واش کندلوس این خوراکی خوشمزه را آموزش دهیم.

کندلوس

کندلوس روستایی تاریخی در بخش کجور است که ۷۵ کیلومتری نوشهر قرار گرفته است. آب و هوای این روستا و جاذبه‌های طبیعی‌اش دلیل قانع کننده‌ای برای سفر به این منطقه هستند. علاوه بر جاذبه‌ها، رسم و رسوم سنتی روستا که هنوز هم پا بر جا است توجه گردشگران را به خود جلب کرده و امروزه کندلوس روستایی گردشگری است که در طول سال پذیرای مسافران و گردشگران است. گرچه بسیاری از مناطق توریستی به دلیل کم لطفی گردشگران و اهالی خود منطقه چندان پاکیزه نیستند اما کندلوس بر خلاف دیگر مناطق گردشگری بسیار پاکیزه و بهداشتی است طوری که یک زباله هم در زمین پیدا نخواهید کرد. در این مطلب می‌خواهیم از غذای خوشمزه این روستا صحبت کنیم. غذایی به نام بشته واش.

بشته واش

بشته واش را آش اسفناج نیز می‌نامند. می‌توان گفت بشته واش غذایی شبیه به آش اما متفاوت با آن است. آش خود به تنهایی غذا محسوب می‌شود و بشته واش را علاوه بر این که به تنهایی میل می‌شود، می‌توان با پلو نیز میل کرد. بشته واش به افراد مبتلا به کم خونی، یبوست و هموروئید به شدت توصیه می‌شود زیرا منبع غنی‌ای از آهن و فیبر است.

مواد لازم

برای تهیه بشته واش به ۱ کیلوگرم اسفناج، ۱ پیمانه گردو، ۱ قاشق چایخوری زیره سبز( زیره باید آسیاب شده باشد)، ۱٫۵ قاشق چایخوری فلفل سیاه، ۲ عدد سیب زمینی( سیب زمینی‌ها را خرد کنید)، ۲ پیمانه عدس، ۱٫۵ لیتر شیر، و مقداری نمک و زردچوبه نیاز خواهید داشت. مدت زمان تهیه این مواد حدود ۳۰ دقیقه خواهد بود و برای پخت بشته واش حدود ۶۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. در صورت تمایل می‌توانید به جای گردو از گردوی آسیاب شده استفاده کنید. بد نیست بدانید هرچه میزان گردوی استفاده شده در بشته واش بیشتر باشد، طعم بهتری را تجربه خواهید کرد.

طرز تهیه

ابتدا عدس را در ظرفی مناسب ریخته و کمی آب، نمک و روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا عدس آب‌پز شده و آب آن تبخیر شود در حدی که فقط چند قاشق در ته ظرف بماند. حال ظرف دیگری را بردارید و اسفناج، شیر و سیب زمینی را داخل آن ریخته و حرارت زیر آن را زیاد کنید. منتظر بمانید تا شیر به جوش بیاید. پس از اینکه شیر جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا مواد با یکدیگر مخلوط شده و بپزند. ظرف دیگری بردارید و درون آن روغن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد، ادویه‌‌ها و گردو را در آن ریخته و تفت دهید. تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که عطرشان به مشام برسد. حال عدس را برداشته و به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن عدس، آن‌‌ها را کمی باهم تفت داده و سپس به مواد اصلی اضافه کنید. اجازه دهید تا تمامی مواد با یکدیگر مخلوط شوند. مواد باید جوش بخورند تا جا عطر و طعم یکدیگر را بگیرند. بشته واش شما آماده سرو است. آن را در ظرف دلخواه ریخته و نوش جان کنید.

بهتر است بدانید بشته واش با نمک مصرف می‌شود اما آن را با شکر نیز می‌توان سرو کرد. اگر عدس را همراه شیر بپزید طعم بهتری خواهد داشت. در صورت نبود اسفناج می‌توان از برگ چغندر، جعفری و یا سبزی آش استفاده کنید.

مطالب خواندنی: مرغ ترش مازندران، تِرشِه پِلا یــا شیره پلو مازندران



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران