طرز تهیه تاس کباب اردبیلی غذای محلی آذربایجان
عکس شماره ۱
اردبیل را ما بیشتر به خاطر قهرمانان ملی و چشمههای آب گرمش میشناسیم. اما شاید کمتر کسی بداند که یکی از غذاهای محبوب ایرانیان، از این دیار گرفته شده است. تاس کباب از جمله غذاهای سنتی اردبیل است که به جرات میتوان گفت پس از آش دوغ، محبوبترین غذای این دیار بین اردبیلیها و کل ایران است. تاس کباب در
در برخی از شهرها از به استفاده میشود برخی دیگر از شهرها از گوشت قرمز استفاده میکنند. اما اردبیلیها در دستور خود از مرغ استفاده میکنند. با ما همراه باشید تا در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.
مواد اولیه تاس کباب اردبیلی
برای تهیه تاس کباب اردبیلی به مواد ذیل نیاز خواهید داشت: ۴ عدد ران مرغ، ۲ عدد سینه مرغ، ۲ بوته سیر، ۲۰۰ گرم موسیر، ۵۰۰ میلیلیتر عصاره مرغ، ۱ قاشق سوپخوری عسل، ۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون، ۳۷۵ گرم گردو، زعفران و چیلی ساییده شده به میزان لازم، ۴ سانت زنجبیل تازه، ۱ قاشق سوپخوری تخم گشنیز، ۲ عدد چوب دارچین، ۱ قاشق سوپخوری پودر زیره، ۲ قاشق سوپخوری گشنیز تازه، نمک و زردچوبه به میزان لازم.
توجه داشته باشید که این مواد برای ۶ نفر است. نکات دیگری که باید به آن توجه کنید این است که ران و سینه مرغ را پوست گرفته باشید و سینه مرغ را نصف کنید. سیر را پوست گرفته و خرد کنید. موسیر نیز باید پوست گرفته شده باشد. گردوها برای استفاده در تاس کباب باید آسیاب شوند. زنجبیل تازه را رنده کنید. تخم گشنیز را کمی آسیاب و گشنیز را ساطوری کنید و زعفران هم باید ساییده شود.
طرز تهیه تاس کباب اردبیلی
قبل از شروع هرکاری، فر را روشن کرده و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد بذارید تا گرم شود. حال تکههای مرغ را برای مزهدار کردن و خوش طعم شدن، به نمک و زردچوبه آغشته کنید. تابه نسوزی را بردارید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. کمی روغن داخل تابه بریزید. بعد از اینکه روغن داغ شد، مرغها را برداشته و داخل تابهای که درون آن روغن ریختهاید گذاشته و سرخ کنید. مطمئن شوید تا هر دو طرف مرغها کاملا سرخ شود، سپس مرغها را از تابه بیرون آورده و در ظرفی جداگانه قرار دهید. حال حرارت اجاق را کم کرده و موسیر را داخل تابه بریزید. موسیر را کی تفت دهید در حدی که رنگ آن طلایی شود. حا زنجبی و سیر را به موسیر اضافه کرده و تفت دهید.مخلوط موسیر، سیر وزنجبیل باید حدود ۳۰ ثانیه تفت داده شوند. بعد از این ۳۰ ثانیه، تخم گشنیز، چوب دارچین، پودر زیره، چیلی، و زعفران را داخل تابه ریخته و با سایر مواد تفت دهید. حدود یک دقیقه باید این مواد را تفت دهید. بعد از اینکه ادویهها تفت داده شدند، گردوها را به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا گردوها طعمدار شده و مزه ادویه به خورد گردوها برود. بعد از اینکه این مواد آماده شد، مرغ را دوباره داخل تابه بگذارید. عصاره مرغ و عسل را به مرغ اضافه کرده و هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخوط شده و مزه یکدیگر را بگیرند. حال زیر تابه را خاموش کرده و تابه را داخل فر که از قبل روشن کرد و گرم کردهاید بگذارید. مدت زمان فر را روی ۴۰ دقیقه تنظیم کنید. در این ۴۰ دقیقه مواد به خوبی پخته و نرم میشوند. پس از اینکه ۴۰ دقیقه گذشت، تابه را از داخل فر بیرون بیاورید. اگر تمایل داشتید میتوانید مواد را به ظرفی دیگر منتقل کرده وروی آن را با کمی گشنیز تازه تزیین کنید. تاس کباب اردبیلی شما آماده سرو است. نوش جان.
تاس کباب اردبیلی از غذاهای محبوب اردبیلی است که وعدههای غذایی نهار و شام سرو میشود. بد نیست بدانید که تاس کباب را میتوانید در ایام ماه مبارک رمضان به عنوان سحری یا افطار میل کنید.
مطالب مرتبط: طرز تهیه کباب بناب، طرز تهیه گشنیز کباب