طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان

مردم سیستان و بلوچستان بیشتر مواقع غذاهای گوشتی مصرف می کنند، در واقع یکی از اصلی ترین مواد مورد استفاده در غذاهای استان سیستان و بلوچستان گوشت است. غذاهای محلی در استان سیستان و بلوچستان اغلب از محصولات بومی این استان تهیه می شوند، مانند خرما، ماهی، گندم، جو، انواع میوه های گرمسیری و سبزی های کوهی که در تهیه غذاهای این منطقه مورد استفاده قرار می گیرند. مورد جالب در مورد غذاهای این استان این است که غذاهای سیستان کم ادویه و غذاهای بلوچستان تند و پر ادویه هستند. همچنین یکی دیگر از فعالیت های اصلی این استان دامپروری است و با تولید گوشت و لبنیات غذاهای خوشمزه ای تهیه می کنند. در این مقاله می خواهیم در مورد یکی از غذاهای خوشمزه این استان به نام تباهگ برایتان بنویسیم که جزو قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای سیستان و بلوچستان به شمار می رود. تباهگ به عنوان غذای لذیذ محلی در خارج از این استان و کشورهای همجوار عربی نیز باارزش شناخته می‌ شود. تباهگ از گوشت گوسفند یا بز به صورت ورقه‌ شده تهیه می‌ شود. همان طور که می دانید در زمان های قدیم، برق و تجهیزاتی برای نگهداری مواد غذایی نبوده تا بتوانند گوشت ها را فریز کنند، بدین جهت بعد از بریدن گوسفند ها، گوشت ها را به صورت ورقه ای برش می دادند و با نمک و دانه های خشک شده انار مخلوط می کنند، البته توجه داشته باشید که انارهای دانه شده باید چرخ شوند یا اینکه از پودر انار استفاده شود. سپس مواد مخلوط شده را بر روی طنابی زیر تابش مستقیم نور خورشید می بستند و برای حفاظت در مقابل گرد و غبار پارچه ظریف نخی یا توری روی گوشت می گذاشتند. طعم این غذای سنتی بسیار لذید بوده و جزو غذاهایی است که از قدیم الایام در این منطقه مرسوم است. اگر علاقمند به این نوع غذاها هستید در ادامه با طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان بیشتر آشنا شوید.

آماده کردن گوشت های تباهگ

معرفی طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان

طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان

این روزها، با اینکه یخچال و فریزر آمده اما مردم خون گرم بلوچستان تباهگ را به همان نحوه سنتی طبخ می کنند. تباهگ با طعم فوق العاده و خوش طعم خود همواره جایگاه خود را در سفره مردم بلوچستان حفظ کرده است. در استان سیستان و بلوچستان می توانید در شهرهای فنوج و لاشار بیشتر از هر جای دیگری طرفداران خاص این غذا را ببینید. این غذای لذیذ به همراه پلوی زعفرانی سرو می شود و طعم بی نظیری دارد. همین که این غذا با گوشت خشک شده طبخ می شود و چنین طعمی دارد، در میان همگان مشهور گشته است. حال اگر در خانه های آپارتمانی برایتان تهیه این غذا سخت باشد، پیشنهاد ما اینست تا گوشت را با استفاده از دستگاه مایکروویو خشک کنید یا اینکه زیر آفتاب قرار دهید که برای این کار باید تکه های گوشت را درون سینی گذاشته و در تراس منزل خود در زیر نور آفتاب قرار دهید، اما به خاطر وجود آلودگی و حشرات این روش توصیه نمی شود و بهترین روش استفاده از مایکروویو است. تباهگ خشک شده بدون استفاده از وسایل سرمایشی برای چند ماه یا حتی یک سال در منزل نگهداری می شوند.

بعد از به جوش آمدن گوشت تباهگ، به این غذا برنج اضافه می‌ کنند تا به صورت پلوی خوشمزه و مقوی درآید. مردم سیستان و بلوچستان پلوی تباهگ را در روزهای سرد یا مهمانی ها، عروسی ها یا در هنگام افطار و سحری نوش جان می کنند. تباهگ شباهت زیادی به غذای گوشت لند در هرات افغانستان و گوشت قاق یا گوشت خشک در کابل دارد، اما تهیه تباهگ با ‌طعم بی نظیر خود چندین سال است که در میان این اهالی سیستان و بلوچستان محبوبیت دارد، حتی در برخی مواقع در جشنواره های غذاهای سنتی نیز شهرت دارد. غذاهای دیگر در سیستان و بلوچستان نیز عبارتند از او تنورچه گوسفند و مرغ، کوتوک اناری، سیرک و گون، انباگ و انواع نان سنتی بلوچی نظیر تیموش، تنوری و روغنی که جزو خوراکی‌ های پرطرفدار در منطقه بلوچستان هستند.

مواد لازم (مخصوص ۶ نفر)

گوشت گوسفند (ورقه بزرگ): ۳ ورقه

دانه های خشک شده انار یا پودر انار: ۱ پیمانه

نمک و فلفل: به مقدار لازم

پارچه ظریف نخی به مقدار لازم

طرز تهیه تباهگ سیستان و بلوچستان

روش پخت این غذا بسیار آسان است، فقط باید قلق کار را بیابید. در ابتدا باید گوشت خشک شده که در قسمت اول این مقاله آموزش دادیم را به مدت نیم ساعت همراه با نمک و فلفل در آب بجوشانید. سپس از آب آن برای تهیه برنج استفاده کنید که این روش به طعم دار شدن غذا کمک می کند. در این مرحله باید گوشت را از آب جدا کرده و با روغن سرخ نمایید. البته ممکن است بعضی ها سرخ کردن را ترجیح ندهند، زیرا معتقدند روغن طعم گوشت را از بین می برد.

عکس شماره ۴

روش دیگر نیز بدین صورت است که بعد از به جوش آمدن تباهگ، برنج را به آن اضافه کنید تا به صورت استانبولی درآید. اگر مایل به صرف این غذای خوشمزه به سبک سیستانی ها هستید، به راحتی می توانید با خرید بلیط هواپیما از این غذا را امتحان کنید یا اینکه می توانید به روش ارائه شده در این مقاله در منزل خود طبخ نمایید.

مطالب مرتبط: آبگوشت ماهی لنجو سیستان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران